Ännu en mysig dag med barnen har gått och jag försöker att njuta allt jag bara kan av de sista månaderna som föräldraledig. Jag ska ju börja jobba i januari och visserligen är det ett tag kvar men med tanke på hur vansinnigt fort tiden går så är vi snart där. Jag älskar verkligen att vara hemma med barnen men i dag insåg jag att jag ibland inte har så mycket tålamod att det räcker längre fram än till runt 16:00. Därikring förvandlas jag lätt till en sur tröttmorsa med noll inspiration. Att detta äger rum i samband med middagslagning och därefter barn som kör sista rycket innan nattning gör ju inte direkt saken bättre. Jag vet sedan tidigare att jag egentligen varken är kvälls eller morgonmänniska, båda fungerar ganska bra för mig men att jag nästan alltid har en trötthetsdipp mellan typ 17:00 och 19:00. Så att jag är trött, hungrig och dessutom tycker att det är dötrist att laga mat kan vara en bidragande orsak till den bristande orken.
 
Och det där med matlagningen blir ju inte bättre av att man numera typ inte kan äta någonting. Det är arsenik i ris och kött och charkprodukter är cancerframkallande. Det här har ju inte varit några nyheter för mig men jag har länge förnekat det där med köttet. Jag ÄLSKAR kött! Och korv och bröd, korvstroganoff, köttbullar samt spagetti och köttfärssås är ju mina paradrätter här hemma till vardags. Vi har visserligen sedan en tid tillbaka börjat att äta mer vegetariskt och det känns bra. Men nu får det bli mindre av det dagliga köttiga pålägget också. Men snälla, om någon sitter inne på ett enkelt, snabblagat vegorecept på något som kan gillas även av barn. Snälla dela med er! Jag har inspirationsbrist...
 
Innan den där dippen vid fyra hann vi ändå med en hel del kul. Vi var på biblioteket och gick tipspromenad samt letade spöken. Eller det var nog mest storebror som letade och jag som jagade lillebror som tycker att det är jättekul att springa runt bland hyllorna och riva ner böcker. Sedan var vi till leksaksaffären och inhandlade en liten sak till storebrors kompis som fyller år. Efter det gick vi hem och bakade små bröd som ser ut som pumpor, ni ska få se dem i morgon, de blev jättefina och goda. Och när lillebror sov hann vi även med ännu ett roligt halloween-pyssel som ni också kommer att få se inom kort.
 
Storebror tog några kort på mig idag också. Han gör ofta det men senaste tiden har jag gått runt med rufsigt hår, myskläder och i total oordning så de flesta bilder ser likadana ut. Men i dag tog jag mig i kragen och ploppade i linserna, kammade ut det för dagen nytvättade håret och hoppade i en jättefin klänning som jag bytt till mig av en vän.
 
 
Anonym

http://www.maltidscentrum.se/allebarnsratten/receptsamling/vegetariskt/item/vegetarisk-lasagne-med-spenat-och-fetaost.html

Denna vegetariska lasange alltså! Så god! Ser kanske krångligt ut vid första titten men den blir enklare att göra för varje gång. Jag gör tre lager med tomatsåsen och två med spenat/ fetaosten. Du måste verkligen prova! Blir matlådor också ;)

Svar: Åh tack! Detta ska jag absolut testa.
Kikan

Elisabeth Eriksson

Håller med dig,snart vet man inte vad man skall äta, men det är å andra sidan inget nytt att rött kött och charkvaror kan bidra till cancer! Men det gör ju mycket annat också,alla tillsatser i olika livsmedel,besprutade grönsaker och frukter mm mm. Jag tycker att rent kött som det oxkött man kan köpa från kravgårdar, är jättebra, man äter ju inte det varenda dag! Och barn som växer behöver ordentligt med proteiner,och andra viktiga näringsämnen, som finns i tex oxkött! Ibland undrar jag om det är någon slags lobbing dessa cancerrapporter, dvs någon som vill försöka göra det besvärligt för djuruppfödare och de produkter som görs på kött därifrån! En väl varierad kost och med många ekologiska råvaror tror jag är det bästa.Kram mamma!

Svar: Håller helt med dig. Eko och en varierad kost är nog nyckeln till allt. Kram!
Kikan

Cina

http://www.recept.nu/per-morberg/soppor-och-grytor/gronsaker--potatis-och-andra-rotfrukter/per-morbergs-sparrissoppa/

http://www.kokaihop.se/recept/broccoligratang-lchf

I gratängen brukar jag lägga till lite mer kryddor såsom paprikapulver och chillipulver eller/och en skvätt sambaolek =)

Kram

Svar: Åh tack!! Måste testas!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress