Att fixa ett piratkalas är väldigt roligt och inte särskilt svårt. Här kommer tips på hur jag gjorde.
 
Inbjudningskorten
Jag hittade en bakgrund via Pinterest som jag lade in i Photoshop och sedan skrev jag all information på den. Har man inte Photoshop går detta lika bra att göra i Word. Sedan var det bara att printa ut inbjudningarna. För att de skulle se lite extra gamla och slitna ut så eldade jag med en tändare längs kanterna. Min första tanke var att göra dem i form av flaskpost men då några av dem skulle skickas på posten kändes det inte så praktiskt. Så de som vi kunde lägga i respektive brevlåda direkt blev i form av rullar och de andra vek jag ihop och knöt ett band runt.
 
 
Dukning och dekoration
Som jag tidigare har skrivit om så är jag inget fan av engångsartiklar i form av pappersduk, pappmuggar och papptallrikar. Jag får lite krypningar av alla de sopor de genererar och dessutom blir det kostsamt. Därför använder vi alltid vanlig duk och vårt vanliga porslin. Jag har dessutom samlat på mig ett gäng glasflaskor som är perfekta att ta fram när det vankas kalas. Det är Froosh-flaskor och de är så fina tycker jag. Däremot tyckte jag att det var roligt att köpa lite finare sugrör, ballonger och serpentiner så dessa beställde jag från Barnkalaset.se som har ett stort sortiment och snabb leverans. Perfekt för en annan som ofta kommer på saker i sista minuten.
 
Etiketterna till flaskorna hittade jag också och skrev ut från Pinterest. Sedan var det bara att klippa ut dem och tejpa fast dem på flaskorna. De fina vimplarna skrev jag ut från Brother
 
 
 
Mat, tårta och kakor
Är det något som jag har lärt mig vid det här laget är att det inte behöver vara en miljon olika kakor och bakverk på ett barnkalas. Även om det är superroligt och läckert med cakepops i alla dess former och flera olika sorters tårtor så brukar barnen förse sig av det mesta men sällan äta upp. Och det känns ju ganska onödigt. Så den här gången satsade vi på korv och bröd, tårta och en kaka. Och det räckte alldeles utmärkt.
 
Korvarna gjorde vi i form av små sjörövarskepp. Det är superenkelt, bara att klippa till en bit papper och sätta fast med ett grillspett. Tårtan förtjänar ett eget inlägg så jag återkommer med recept och instruktion på den inom kort. Döskallekakorna ska ni också få receptet på för de blev verkligen supergoda. Formen som jag stansade ut dem med köpte jag också från Barnkalaset.se
 
Vimplarna till tårtan skrev jag också ut från Brother.
 
 
Skattjakt och godispåsar
Vad vore ett piratkalas utan skattjakt? Förövrigt är ju just skattjakt det roligaste som finns och några av er kanske minns när våra gulliga grannar anordnade en sådan för storebror i skogen för något år sedan. Jag lurade lite på hur jag skulle lyckas gräva ner någon form av skattkista utan att förstöra godispåsarna men lösningen fick till slut bli en plastback från IKEA som jag klädde med guldfärgat silkespapper på insidan och sedan dekorerade med lite överblivet självhäftande griffeltavelpapper. Sedan tejpade jag igen lådan ordentligt innan jag grävde ner den.
 
Godispåsarna i papper köpte jag på Åhlens och fyllde med några godsaker. Bland annat ekologiska bäraskar från Saltå och chokladpengar från Barnklaset. Sedan skrev jag ut en dekoration från How to nest for less och limmade på.
 
Jag diktade ihop ett brev från Kapten Blodskägg och gjorde en flaskpost av som storebror fick där de fick instruktioner om att det låg en skattkarta i vår brevlåda.
 
Skattkartan skrev jag ut i A3 format och det var samma bild som till inbjudningarna som jag använde. Sedan ritade jag in själva kartan med lite olika stopp, bland annat skulle de gå till växthuset och hämta spadar. I skogen hade jag sedan snitslat en bana med några ballonger för att hjälpa de små skattsökarna på traven. Och väl på plats hade jag hängt upp en sjörövarhatt och en skylt. Själva grävplatsen var markerad med två korslagda pinnar.
 
 
Med realtivt enkla medel går det att fixa ett jätteroligt och spännande piratkalas. Även om det så klart tar en hel del tid i anspråk att fixa allt. Men storebror var med och bakade både kakor och tårta så han hjälpte till han också. Nu får vi se vad vi kör för tema nästa gång.
 
Tidigare har vi ju haft följande teman:
 
 
Och när det gäller saker jag köper eller skriver ut till de olika kalasen så sparar jag och återanvänder mycket men jag har även haft tankar på att låna ut och ge bort till andra. Särskilt till de som kanske inte har råd att ordna något kalas över huvud taget. Det dyker ju då och då upp sådana efterlysningar i exempelvis olika grupper på Facebook.
betongkruka.blogg.se

Men du så fint du gjort ! Jag är också rätt händig och gör hellre själv så nu fick jag inspiration 😄
Mvh Kristina

Svar: Tack! Vad roligt att höra.
Kikan

JUNITJEJ

Vilket fantastiskt kalas!!!

Svar: Tack!
Kikan

stina

Vill du dela med dig av receptet på döskallekakorna?

Svar: Absolut, det ska jag göra. Har bara inte hunnit men det kommer inom kort.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress