I morgon börjar jag jobba och kanske är det många med mig som börjar se slutet på semestern. Jag känner mig alltid lite vemodig när semestern är slut. En härlig period är till ända och lata dagar byts mot en väckarklocka som ska ställas och en hel radda vardagliga måsten. Men inga problem, här hittar ni nio tips på hur ni gör övergången lite smidigare.

1. Sommaren är inte slut för att semestern är det. Ignorera allt snack om höst i sociala medier. Augusti ÄR en sommarmånad och det kan bli många fina dagar i september också. Än finns det tid för sol, bad och goda glassar.

2. Se till att planera in roliga saker så att du har något roligt att se fram emot och längta efter även framöver. Kanske en mysig weekend eller något annat roligt. Nu är det desutom perfekt att besöka alla sevärdheter som tidigare under sommaren varit belamrade med folk.

3. Se till att fortsätta semesterfirandet även i vardagen. Att äta en trerättersmiddag mitt i veckan sätter guldkant på den tråkigaste dag. Det finns alltid något att fira.

4. Gläds åt att du faktiskt har ett jobb att gå till och en möjlighet att försörja dig. Och att du är frisk och faktiskt kan jobba.

5. Se uppstarten som ett bra tillfälle att starta en ny god vana. Kanske kan du börja ta en lunchpromenad minst en gång i veckan eller gå eller cykla till jobbet om du har möjlighet. Själv ska jag se till att stå upp och jobba mer då jag sitter för mycket och lägga undan mobilen på kvällen och läsa böcker istället.

6. Ta till vara på ljuset och tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Fortsätt att äta middag ute även fast semestern är över och tillbringa kvällarna i trädgården. Tids nog blir det mörkare och då behöver vi all energi vi har lagrat under den ljusa perioden.

7. Bädda rent i sängen, fixa iordning frukost dagen innan och förbered allt kvällen före. Så får du en bra start på arbetsveckan.
 
8. Dagdröm om din härliga semester. Sätt upp bilder från roliga stunder på ditt kontor som gör att du blir glad och fylld av energi varje gång du tittar på dem.

9. Om det efter några veckor på jobbet fortfarande känns tungt och söndagsångesten är svårare än någonsin. Ja då kanske du ska ta dig en funderare om du verkligen trivs på ditt jobb eller om du helt enkelt borde satsa på något annat.

En bild från en härlig dag hemma hos mina svärföräldrar då jag och storebror plockade mängder av hallon som vi dekorerade en tårta med.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress