Jag har ju tidigare bloggat om den här ljuvlit goda socker- och glutenfria kladdkakan. I går gjorde jag den igen men i kombination med en topping av sockerfri choklad. Och jisses vad gott det blev. Mums!
 
 
 
Du behöver
 
Till kakan
6 ägg, vitor och gulor separerade
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl dadlar utan kärna
2 dl vatten
1 dl kakao
Två paket frysta hallon
 
Till chokladen
0,5 dl ekologisk kokosolja
1 dl ekologisk kakao (gärna raw)
1,5 msk agavesirap
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitor och gulor var för sig. Kör mandelmjöl, dadlar, vatten, äggulor och kakao i en mixer. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.Häll upp i en springform och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna. Blanda samman ingredienserna till chokladen och garnera sedan med hallon och ringla chokladen över. Ät och njut!

 
Jossan

Mums, vad den såg himmelsk ut! :D

Svar: Den är ljuvligt god!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress