
Tårtbotten
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 dl kakao
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljpulver
2,5 dl mjölk
1 dl neutral olja (jag använde ekologisk olivolja)
2 ägg
2,5 dl kokande vatten
Fyllning
400 g philadelphiaost
200 g vit choklad
2 dl florsocker
3 dl hallon
Spackling
5 dl Grädde
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Kakao
Chokladdropp
100 g mörk choklad
50 g smör
Gör så här
1. Smörj två formar a 15 cm i diameter. Klipp till cirklar av ett bakplåtspapper och lägg ett i botten på varje. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
3. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
4. Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.
5. Fördela smeten i formarna och grädda alla på en gång mitt i ugnen i 25-30 minuter (jag fick grädda mycket längre, sbarare typ 60 minuter men det beror nog på ugn och form då grundreceptet är beräknat på 4 18 cm formar).
Stick ner en tandpetare i mitten och känn att den är torr. Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka.
6. Fyllning -Smält den vita chokladen och låt svalna. Vispa ihop philadelphiaost och socker. Addera sedan den smälta chokladen och vispa ordentligt. Rör till sist i hallonen.
7. Fördela fyllningen mellan varje tårtbotten.
8. Chokladspackel - Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig. Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sen upp till fluff. Spackla tårtan helt med chokladen.
9. Chokladdropp – Smält chokladen tillsammans med smöret. Låt svalna helt och häll försiktigt över tårtan.
10. Dekorera med chokladägg eller något annat smarrigt.
Recept från Fredriks fika

Åh tårtan är ju hur fin som helst! Så hög och fin... Mina tårtor (de få jag gjort) blir aldrig så där höga
Ha det gott, PIllan
Tårtan ser helt underbar ut!