Så var en härlig långledighet till ända och vi har verkligen hunnit med många roliga saker. På påskafton hade vi ju femårskalas för storebror som fyllde fem år i dag. Det blev ett pastelligt och påskigt kalas och han var jättenöjd med allt. Nu laddar vi om för kompiskalaset som kommer att äga rum ett tag framöver. Jag älskar ju att fixa barnkalas men det är lite lätt uttröttande så det får gå lite tid emellan för att det ska vara roligt och inte betungande.
 
Jag tycker att det är roligt att fixa fina och pyssliga kalas men att ändå ha ett miljö- och hållbarhetstänk. Det går ju att göra mycket fint med ganska enkla medel.
 
  • Jag använder nästan alltid samma duk när vi har kalas. En vit lite mönstrad bomullsduk som jag köpte för många år sedan. Den har faktiskt gått att få ren efter varje kalas.
  • Jag tycker att det är så kul att få använda de vackra tygservetterna som vi har ärvt från både mina och makens släktingar. Nu har jag snöat in på olika vikningar så den här gången vek jag påskharar.
  • Skålar och fat är loppisfynd, arvegods och presenter som jag har samlat på mig genom åren. Vi har några olika serviser som vi brukar alternera mellan beroende på hur många gäster vi har. Är vi många blir det oftast Arv från IKEA som kommer fram. Den är stilren och även den servis vi använder till vardags här hemma.
  • Den här gången dekorerade jag bordet med ljuslyktor och upp och nervända små påskägg på rad. Just dessa små påskägg är så himla fina så det var kul att använda dem till annat.
  • Glasflaskorna till barnen är Frosh-flaskor som jag har tagit bort etiketten på och sparat. De brukar jag alltid dekorera på olika sätt till kalas. Den här gången fick de bli påskharar.
  • De fina påskhare-vimplarna skrev jag ut från White life och de är verkligen jättefina. Dessa kommer jag nog att använda som dekoration även nästa påsk.
Jag återkommer med recept på den supersmarriga tårtan och påskgodiset. Den här gången var det endast tårta och en sorts godis jag gjorde. Det kändes som att det räckte med tanke på allt annat påskgodis som fanns att tillgå.
 
 
 
 
Veronica Wallgren

Åh vad fint och tårtan såg farligt god ut!

Svar: Det var den oxå :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress