10 november 2016

Time to get to work!

Personligt

Jag gick och la mig med en krypande oroskänsla i kroppen i förrgår. Jag kunde liksom inte sätta fingret på vad det var men jag drog täcket över huvudet och såg fram emot att läsa om att USA:s första kvinnliga president morgonen därpå. Och vad händer. Jag väcks av yngste sonen som petar på mig och säger "bajs!" Och där satte han liksom ord på hela världsläget där på morgonkvisten. För det kändes rent ut sagt för djävligt att läsa om valresultatet. Och jag la upp följande status på Facebook:

- Ska vi välja en kompetent, erfaren kvinna med vettig människosyn den här gången?
- Nä, vi gör som vi alltid har gjort. Vi väljer en man.
- Men han saknar ju kompetens, är maktgalen och har en vidrig kvinnosyn?
- Jo, men han är ju man. Det känns tryggast så.

Mår verkligen illa denna ödesmättade morgon.

För ska jag vara ärlig så trodde jag i min enfald att kompetens och erfarenhet skulle stå över kön för en gångs skull. Och nej, Hillary kanske inte är Guds bästa barn eller förespråkar en politik som jag till100 % står för. Men alternativet var liksom tusen resor värre. Inte minst sett ur ett miljöperspektiv. Eller ett medmänsklighetsperspektiv.

Men efter de första timmarna av en känsla av total hopplöshet, några fällda tårar och många fula ord så byttes känslan av uppgivenhet ut mot något annat. Jag känner en kämparglöd och ett jävlarannamma som jag faktiskt inte kände i förrgår. En stark vilja av att påverka och att göra något. För vet ni, jag kan inte tolerera att vi lever i en värld där ett av de mäktigaste ämbetena i världen innehas av en man som bortförklarar sexuella övergrepp med omlädesrumssnack och som anser att klimatförändringarna är påhittade. Det är liksom inte rimligt. Och jag tror att vi är många som känner så. Och precis som Saras Eviga så bra skrev i ett blogginlägg i går så måste man ibland nå den absoluta botten för att kunna åstadkomma en förändring. Så nu kavlar vi upp ärmarna och hjälps åt att forma en värld där alla får plats. En värld där vi tar hand om den enda planet vi har. En värld där medmänsklighet går före makt och där ingen känner sig utstött. En värld där vi månar om miljön för att vi vet att en frisk jord är det viktigaste arv vi kan ge våra barn och barnbarn. En värld för alla. Its time to get to work!

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress