I dag har jag tillbringat större delen av dagen utomhus. Vi inledde med en springtur i morse, eller jag sprang och storebror cyklade. Efter lite elvakaffe gick jag ut i trädgården och gjorde ett ordentligt race. Nu är växthuset tömt, dahliorna uppgrävda och satta på vinterförvaring och blomlådorna tömda. Jag klippte även bort alla grenar på björnbärskbusken som har gett bär i år och flätade in årsskotten i armeringsnätet som vi satte upp förra året och som björnbärsbusken numera så fint växer mot. Sedan körde jag väl fem kärror med ogräs och annat till skogen så det blev lite fin styrketräning också.
 
Jag hann även med att göra ingefärsshot. Jag har sett recept på det dyka upp typ överallt senaste tiden och länge tänkt att testa. Detta sägs nämligen vara bra för matsmältningen och motverkar förkylningar och som småbarnsförälder behöver man ju allt man kan få för att stärka sitt immunförsvar med tanke på alla ilskna barnbaciller.
 
Jag tog min första shot på trappan då storebror ville fota mig. Det blev en outfitbild i myskläder, totalt osminkad och världens ruffs. Men så har jag ju sett ut så idag också.
 
Vill ni också boosta ert immunförsvar och mota bort höstförskylningarna hittar ni receptet nedan. En shot om dagen rekommenderas.
 
 
Du behöver
200 g färsk ekologisk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 ekologiska citroner
 
Gör så här
Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg i en kastrull. Häll på vattnet. Värm upp men kolla med termometer så att det aldrig blir varmare än 60 grader. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Värm i i 20 minuter. Sila sedan av ingefäran och blanda i honungen medans det fortfarande är ljummet. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll på flaska. Förvara flaskan i kylskåp så håller sig shotsen i en månad.

 
Isabell

Åh, så himla bra tips! Tack!! :D

Palle

Låter både enkelt och väldigt nyttigt. Härligt.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress