Så var det äntligen dags för julledigheten som jag har sett fram emot så mycket och som jag har haft som målbild när det har varit mycket på jobbet. Det tar ju alltid ett tag att varva ner och det är ju mycket att stå i så här före jul men jag hoppas att den sköna ledighetskänslan snart ska infinna sig ordentligt.
 
I går lämnade vi över lillebrors julpresenter till personalen på förskolan. I år blev det choklad, snögubbar i varm choklad i Rudolf med röda mulen-påsar.
 
 
Påsarna var enkla och roliga att göra. Jag klippte bara ut runda pappersbitar till ansiktet och klistrade fast polkagriskäppar som horn.
 
 
I varje påse låg en chokladkaka från Tony’s Chocolonely. Just den här är chokladkakan är formad som en gran och går att hänga upp. Den har även glöggsmak och är Fairtrade-märkt. Det speciella med chokladen från Tonys är chokladkakor är ojämnt formade, för att visa på de orättvisa arbetsförhållandena som i råder på  många håll i dagens chokladindustri. Ingredienserna i Tonys chokladkakor är rättvisemärkta och i den mån det går även ekologiska.
 
 
Jag köpte även en mugg var till lillebrors fröknar. Jag ville ha en mugg med handtag och hittade tyvärr inga på loppis men det går lika bra att göra dessa med vanliga glasburkar i lite högre format.
 
 
I varje mugg la jag sedan i ekologiskt chokladpulver, några minimarschmallows och dessa söta snögubbar. De var hyfsat enkla att göra. Jag limmade ihop de olika delarna med kristyr, klippte till näsan av godis, målade ögon och mun med ätbar färg och hatten är en Center-choklad. Som botten använde jag ett kex. Jag hade tänkt mig en röd godisrem som halsduk men hittade dessa flerfärgade när jag skulle inhandla godis och de passade ju perfekt.
 
 
 
 
Maggie Bergius

Men åh, så fina! Och så mycket kärlek du lagt ned i presenterna. Personalen kommer bli överförtjusta! God jul! :)

Svar: Tack, ja det är så himla roligt att pyssla ihop presenter. Och personalen på skolan och förskolan tar ju så väl hand om våra små att de är värda all uppskattning.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress