Som jag skrev igår har jag fastnat i serien SKAM. Jag vet egentligen inte vad det är som är så beroendeframkallande men jag tror att det bland annat har att göra med att den får mig att minnas min egen gymnasietid som var en av de roligaste perioderna i mitt liv. Särskilt nu när man ser tillbaka och inte minns alla de jobbiga sakerna med att vara tonåring utan bara allt det bra. Dessutom är det så kul att få se den här serien med vuxna ögon och ett annat perspektiv än vad jag hade då. Jag önskar att jag hade varit lika cool som Noora som så kaxigt står upp för sina vänner och inte tar någon skit från någon kille. Jag är dock så glad att jag också hade den där tighta gruppen av vänner. Som ställde upp i vått och torrt, alltid fanns där och som jag hade så vansinnigt roligt tillsammans med.

Men nu var det inte gamla minnen jag skulle fastna i utan något helt annat. Från och med idag drar nämligen jag och Ekomorsan igång utmaningen #SKAMligthållbart som går ut på att sätta samman outfits, smink och annat utifrån karaktärerna i SKAM. Dock med ett hållbart perspektiv. Vi kommer därför att fokusera på hur karaktärerna sminkar sig och klär sig och sedan vecka för vecka tipsa om hur ni kan sno stilen men med ekologiska och miljövänliga produkter och kläder.

Låter det kul? Häng då på vår utmaning och tagga dina inlägg i social medier med #SKAMligthållbart så kan vi inspirera varandra.

Först ut den här veckan är Noora. Tjejen som har fått hela Norge och snart hela Sverige att vilja klippa sig i en fräck page och bära rött läppstift. Jag startar därför med att tipsa om fyra ekologiska röda läppstift för alla som också vill köra lite Noora-style i höst men med en ekologisk touche. Och vill ni direkt sno hela Nooras stil kan ni kika in hos Ekomorsan där ni hittar ett supersnyggt och ecochict kollage med allt ni behöver.

 
Anna

Jag har också fastnat för SKAM men vet inte riktigt varför. Jag vill se nästa och nästa avsnitt.. men jag har svårt att säga att jag tycker den är jättebra. Ändå ser jag den, för jag är FAST.
Noora är grym, hon passar så bra i läppstift och jag önskar att jag kunde spola tillbaka och själv välja att bära läppstift på gymnasiet.
Kul grej du ska göra! Blir intressant att se :)

Svar: Men eller hur, visst är det svårt att sätta fingret på VAD det är. Men jag tror att det är en blandning av tonårsminnen, fantastiskt vacker kärlek och rappa repliker.
Kikan

erikasblogg.se

Håller helt med om SKAM! Bästa på tv just nu :) Och så har jag ett rosa läppstift fr Maria Åkerberg. Såå bra!

Svar: Härligt! Rosa är ju dessutom bästa färgen. Såg färdigt Skam i förrgår. SÅ bra!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress