Ni som har hängt med här ett tag vet att jag älskar att anordna barnkalas. Ni vet även att jag inte vill främja någon som helst barnkalashets utan tycker att det egentligen inte alls behövs en massa fix för ett lyckat kalas men då jag tycker att just detta fix är så himla kul så blir det lätt mycket av allt när vi ordnar barnkalas. Ni vet också att jag inte gillar onödiga engångsartiklar och slit och släng. Något som ju ibland känns synonymt med barnkalas. Det finns ju väldigt många saker som faktiskt inte behöver införskaffas till kalas. Vi använder exempelvis de fina glasflaskorna som det tidigare har varit Frosh i samt vanliga dukar i tyg (det fungerar även finfint med lakan) och vanligt porslin. Visst, det blir lite disk och tvätt men inte så att det stör tycker jag.
 
Och med det sagt tänkte jag tipsa om hur du anordnar tidernas Pokémon-kalas med ganska enkla medel.
 
Inbjudningskort
Jag skrev ut Pokémon-bollar på nätet som jag klistrade fast på lite tjockare papper. Sedan skrev jag ihop texten och klippte in Pokémon-loggan. Jag gjorde även så att Pokémon-bollen liksom gick att öppna med hjälp av ett stift.
 
 
Dukning
Eftersom vädret var fantastiskt dukade vi utomhus. Det är perfekt när det går att ha kalas utomhus för det gör att det blir mindre stimmigt och stökigt. Vi dukade på vårt trädgårdsbord och ett extra bord som vi lånade. Den vanliga kalasduken åkte på plus en annan vit som vi har ärvt. Vi använde även de röda tygservetterna som jag har fått av min faster. Jag älskar tygservetter, det känns så lyxigt på något vis och även bra ur miljösynpunkt.
Glasen/flaskorna har ni sett förr och den här gången skrev jag ut etiketter med olika Pokémons på från Fab every day. Det var sedan bara till att klippa ut dem och klistra dem på flaskorna. Dock använde vi engångssugrör i papper. Vi använde vanligt porslin och här kom verkligen alla fina tallrikar som jag har fyndad på loppis till nytta.  
 

Dekorationer
Jag hittade en fin plansch hos Fab Everyday som jag skrev ut och ramade in. Jag tyckte att budskapet passade bra till både barn och föräldrar. Jag köpte även gula ballonger som jag målade på med spritpenna så att de skulle likna Picachu och skrev ut vimplar som jag klistrade på lite tjockare papper och häftade fast på ett snöre.
 

Mat och tårta
Jag funderade länge på hur vi skulle få till Pokémon-temat på maten. Till slut kom vi på att vi kunde göra Pokémon-våfflor som barnen själva fick dekorera. Dels var det enkelt att förbereda våfflor och dels är detta som storebror gillar. Barnen fick sedan lägga grädde på halva våfflan, röd sylt på halvan och ett oreo-kex i mitten och vips så blev det en Pokémon-våffla. Även tårtan funderade jag en hel del kring. Förr la jag flera dagar på att baka tårtbottnar och dekorera med sugarpaste men jag kände inte att jag vare sig hade tid eller lust med det. Plus att jag upplever att många barn inte är så förtjusta i vanlig tårta. Så jag körde på en superenkel variant. Jag klädde insidan av en springform med Kit-kat choklad, varvade vanlig vaniljglass med bär och chokladsås och dekorerade med bär för att få tårtan att se ut som en Pokémon-boll. Sedan fick den stå i frysen och stelna.
 
 
Lekar
Eftersom vi var utomhus aktiverade sig barnen ganska bra själva under den tid som det inte åt eller delade ut presenter. Men vi hade lagt fram lite leksaker i form av piltavla och annat som blev uppskattat. Sedan hade jag anordnat en Pokémon-jakt som vi körde på slutet. Den gick ut på att jag lämnade över ett Pokémon-ägg till storebror. Det hade jag enkelt gjort av ett påskägg som jag klädde med vitt papper och målade gröna prickar på. I det låg det ett brev från Ash som gratulerade storebror på födelsedagen och berättade att han och Picachu hade gömt en skatt i skogen men att de var tvungna att fånga åtta Pokémons för att finna den. Brevet innehöll även en ledtråd om var den första Pokémonen gömde sig. Väl där fick de en ny ledtråd, samtliga skrivna på rim, och fick leta upp nästa Pokémon. Jag hade skrivit enkla saker som skulle göra det lätt för storebror och de andra att hitta men ändå vara lite klurigt. Typ "En eldpokémon ni finna ska, leta där korven brukar smaka bra" och så fanns den vid vår grillplats i skogen. De olika figurerna hade jag googlat fram och skrivit ut från nätet samt plastat in. Väl framme vid slutmålet hittade barnen både Picachu och en hel hög med godispåsar.
 
 

Godispåsar
Just godispåsarna var nog den grej jag överarbetade lite den här gången men så blev de också väldigt uppskattade. Jag beställde gula papperspåsar som jag målade Picachus ansikte på. Sedan fyllde jag dem med en tablettask, en Dumle-klubba, en kexchoklad som jag hade klätt in i ett fodral som jag skrev ut från Halegrafx. Och en liten glasburk som jag dekorerade med bilder som jag skrev ut från webben och fyllde med nonstop. Detta blev ett bra sätt att återanvända de burkar jag köpte till lillebrors smakportioner. Sedan köpte jag en hög med billiga Pokémonkort på Tradera och la ner några stycken i varje påse samt ett klistermärke och en liten "labyrint" som jag också skrev ut från Halegrafx.
 
 
Emma

Tack för bra inspiration! Jättefint!
Ska själv ordna ett liknande kalas och undrar var du hittade vimplarna. Så fina!

Svar: Tack, vad roligt att höra. Och vad kul att du oxå ska ordna ett Pokemon-kalas. Jag skrev ut vimplarna på min skrivare och du hittar dem här: http://forgeeks.ohmyfiesta.com/2015/03/pokemon-free-party-printables-and-images.html Lycka till med kalaset!
Kikan

Anonym

Hej!
Vad duktig du är o tack för inspirationen! Jag undrar hur du fick tårtan rund? Lät du glassen smälta lite? Sonen ville nämligen också ha sån tårta när han såg din fina! 😊

Anonym

Hej!
Vad duktig du är o tack för inspirationen! Jag undrar hur du fick tårtan rund? Lät du glassen smälta lite? Sonen ville nämligen också ha sån tårta när han såg din fina! 😊

Svar: Tack, och vad roligt att ni vill göra tårtan. Den är verkligen superenkel att göra. 👍🏻 Jag lät glassen smälta lite och sedan la jag den i en springform, därav formen. Och sedan in i frysen igen.
Kikan

Hannasfotoliv

Wow. Snyggt jobbat! Vi ska ha pokemonkalas om några veckor och jag lånar nog några av idéerna! 😄

Svar: Åh vad kul! Hoppas att kalaset blev lyckat. :)
Erika Kvarnlöf

Diana Lillrud

Den Större tårtan är det glass i mitten av den?

/ Diana Lillrud

Svar: Ja det stämmer :)
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress