God morgon i vinterkylan. Här har vi närmare 12 minusgrader nu på morgonen och snö som yr. Ursmysigt tycker jag och vi ska snart bylsa på oss och åka iväg och lämna storebror på skolan. Sedan ska jag och lillebror till affären en sväng och sedan hem och greja med lite av varje. Jag har preppat två nya islyktor som ska ut och frysa till och så behöver här röjas.
 
Men nu först tänkte jag bjuda dig på lite supersmarrig ekologisk snickerskaka utan vitt socker. Vad sägs om det? Jag lovade ju att lägga ut receptet från i lördags och inte minst för egen del måste jag spara det till senare för jag kommer att göra den här kakan måååånga gånger till. Den blev helt enkelt galet god.
 
 
Du behöver:

Botten
3 dl dadlar
3 dl jordnötter

Jordnötskräm
2 dl torkade aprikoser
3 msk crunchy jordnörssmör
2 msk kokosolja

Chokladfrosting
6 msk kakao
2-3 dl kokosolja
1/2 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver

Kokosflingor

Gör så här:

Mixa ingredienserna till botten så att det blir en kladdig deg som håller ihop. Tryck ut degen på ett smörpapper i en form. Mixa sedan ingredienserna till jordnötskrämen. Det underlättar om du klipper sönder aprikoserna i mindre bitar först. Bred ut krämen över kakan, strö över kokos och ställ in i kylen i minst en kvart. Sedan kan du servera den som en kaka eller skär upp i form av små kakbitar.

 
Jag valde att göra kakan i stort format den här gången men jag kan absolut tänka mig att göra små munsbitar inom kort. Förvinnande gott!
 
 
Jenny

Åh mums ! Denna ska jag testa att göra idag!!

Svar: Ja den är fantastiskt god. :)
Erika Kvarnlöf

Amanda Niclasson

Ser jättegott ut!

Svar: Det är galet gott! Du måste testa :)
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress