Ja här blev det tyst. Och det beror helt enkelt på att jag blev och fortfarande är sjuk. Inte i magsjuka dock utan i hög feber, hosta och snorande. Både jag och storebror insjuknade i helgen och i går låg jag helt däckad i feber. Nu har febern gått ner något men jag är fortfarande inte feberfri. Och nu på kvällen hade dessutom lillebror, som är frisk från magsjukan, feber igen... Så troligtvis har vi lyckats pricka in både magsjuka och influense inom loppet av några dagar. En bedrift bara det...
 
Innan jag återvänder till sängläge tänkte jag bara kika in och dela med mig av veckans Återbruksmåndag. Jag drog ju igång detta förra veckan och vill ju inte tappa greppet direkt. Som tur är hade jag förberett ett inlägg innan sjukstugan drog igång.
 
Den här gången tänkte jag spinna vidare lite på det virkade temat och tipsa om hur du kan använda dig av vackra virkade dukar till fina dekortioner i trädgården vintertid.
 
 
Det enda du behöver är virkade dukar som liknar snöstjärnor, en stor rund tallrik, vatten och minusgrader. Sedan lägger du duken i tallriken, häller på vatten och låter stå ute i minusgrader tills vattnet har fryst till is. Eller så lägger du in fatet i frysen. Sedan är det bara att lossa isen med duken från fatet och placera ut dem på valfri plats i trädgården.
 
 
Det går även bra att lägga en ögla av ett snöre eller band i vattnet så att du får en ögla att hänga upp din snöfliga med. Det är fint om du till exempel gör dem med små dukar. Tänk att hänga upp massor i ett träd som kan glittra i solen.
 
 
Virkade dukar är lätta att fynda på loppis om du inte har turen att ha ärvt ett gäng så som jag har gjort.Och det bästa är att detta återbruk inte förstör dukarna. När det börjar töa tar du nämligen bara in dem, låter dem tina och tvättar dem. Så är de redo att användas som dukar eller snöflingor igen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress