En av de saker som stod på min lista att göra när det gäller miljö ganska länge var att sätta upp enIngen reklam tack-skylt på vår brevlåda. Pinsamt nog kan jag erkänna att jag tyckte att det var ganska trevligt att bläddra i de där reklambladen då och då. Till slut gjorde jag dock slag i saken och stansade ut en egen skylt på min stansningsapparat och klistrade upp. Och vet ni, vilken jäkla skillnad det blev. Från att ha kånkat mängder av papper till insamligen blev det nästintill ingenting. Och inte sjutton saknar jag den där reklamen heller.
 
Nedan kan ni läsa några dkrämmande fakta om just direktreklam som jag hoppas leder till att du också omedelbart bums sätter upp en skylt på din brevlåda eller på ditt brevinkast.
 
  • Det går åt 200 000 ton papper för att framställa all direktreklam i Sverige varje år. Alltså fatta hur mycket det är och även om mycket av det går att återvinna är det ju sjukt onödigt.
  • När jag föddes fick vi i genomsnitt 10 kilo reklam per år i brevlådan. 30 år senare har det femdubblats.
  • Tio mijarder, det är vad handeln lägger ner på direktreklam i Sverige varje år. Det är över 1000 kr per person i Sverige. Känns det inte som att de pengarna skulle kunna gå till något vettigare?
Läs mer och se källhänvisningar till punkterna ovan hos Ingen reklam tack!
 
 
Under Your sustainable guide samlar jag olika tips på hur du med enkla medel kan leva ett mer hållbart och miljövänligt liv.
Sanna

Satte upp en tillfällig handskriven skylt med "Ingen reklam" förra sommaren. Det var till en början tänkt att endast utnyttjas under semestern, för att undvika att ha en stor pappersinsamling när man kom hem, och för att hålla potentiella tjuvar borta. Upptäckte dock ganska snabbt när jag kom hem, hur otroligt skönt det var att slippa allt. Skylten sitter därför kvar än i dag och ska inom kort bytas ut till en mer permanent.

Så riktigt bra tips!

Kram Sanna

Sara

Det är ju helt ofarbart hur mycket papper och pengar det handlar om. Hur blev din skylt?

Sara

Det är ju helt ofarbart hur mycket papper och pengar det handlar om. Hur blev din skylt?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress