Den här sommaren bjussar verkligen på alla möjligheter att hitta på saker utomhus. Att hänga på stranden är ju en grej som kidsen brukar gilla men i går var storebror inte sugen på att bada och allmänt uttråkad. Så det var bara att försöka att aktivera honom och lillbrorsan på bästa sätt. Det är inte alltid helt enkelt med tanke på att det ändå skiljer några år mellan den och intressena inte alltid helt drar åt samma håll.
 
 
Efter lite funderande bestämde vi (läs jag) till slut att vi skulle spela naturbingo. Detta är verkligen en superbra grej som är både pedagogisk och rolig och som passar perfekt att göra i skogen.
 
 
Jag skrev ut våra bingolappar från Make and takes men har du inte tillgång till en skrivare går det utmärkt att rita egna. Eller varför inte låta barnen rita dem och sedan byta med varandra. Ett annat alternativ är att klippa ut bilder ur trädgårdstidningar eller liknande och klistra på papper.
 
 
Sedan är det bara att ta med sig pennor och ge sig ut. Den som först kryssar en hel rad ropar bingo. Vi valde dock att samarbeta och satsade på att hitta alla saker som fanns på brickan.
 
 
Vi lyckades faktiskt hitta allt utom en spindel (märkligt med tanke på att vi i vanliga fall ser dem överallt), djurspår (det var helt enkelt för torrt) och svamp.
 
 
 
Just dessa brickor var så himla fina tycker jag.
 
 
Natten till i dag sov jag och storebror i tält förresten, så mysigt och roligt och något vi båda var ense om att vi måste göra snart igen.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress