Det här med trender alltså. Jag upphör aldrig att förvånas över hur de uppstår och liksom en löpeld sprider sig. Det kan vara en enkel grej som plötsligt alla har och som syns i alla affärer. Som de lite tjockare tygdiademen med en knut på som har varit överallt se denaste månaderna.
 
 
Jag har en tendens att påverkas ganska mycket av trender och efter ett tag, när jag har sett något tillräckligt många gånger, vill jag också ha det. Numera brukar jag inte löpa till affären och köpa it-prylen eller plagget jag har fallit för utan brukar börja med att kolla second hand-marknaden. Eller, som i fallet med diademet, försöka göra ett eget.
 
 
Så sagt och gjort. Nu ville jag också ha ett sådant där trendigt tygdiadem. Efter lite fundrande kom jag fram till att jag hade ett brett diadem sedan tidigare. Och med en bit av en gammal gardin (!) fixade jag till ett tygdiadem med en knut på typ en kvart.
 
 
 
Så här kan vi banne mig snacka återbruk och hållbart mode. Och noll bidrag till överkonsumtion.
 
 
 
Och skulle jag hellre vilja ha en annan färg, ja då är det bara att göra samma sak igen med ett annat tyg. Nu funderar jag dock på om jag inte skulle ta och sy på ett gäng pärlor...
 
 
Här ser ni diademet lite mer i detalj. Jag tog en smal tygremsa som jag knöt runt diademet...
 
 
...och sedan sydde jag bara ihop det lite slarvigt för hand på undersidan. Klart!
Angelica Wåhlin

Oj, vad fint!

Svar: Tack snälla!
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress