1 augusti 2019

Vilda djurboken

Boktips

Åh, vi har hittat en helt ljuvlig bok om djur.  Vi har lånat om den på biblioteket flera gånger så nu tror jag inte vi får göra fler omlån. Boken heter Vilda djurboken - favoritdjur i svensk natur och är skriven  av Martin Emtenäs (ni känner säkert igen honom från olika djurprogram på TV). 

(null)

I vanliga fall brukar det vara svårt att få mina barn intresserade av böcker om djur och natur men efter två besök på Nordens ark där lillebror fått se många av djuren i boken i verkligheten blev den här boken väldigt uppskattad. 

(null)

Dessutom är ju illustrationerna som är gjorda av Per Gustafsson, Cecilia Heikkilä och Johanna Hellgren helt fantastiska.

(null)

Boken är väldigt smart uppbyggd med spännande inledningar till varje djur som gör att man bara måste läsa vidare för att få veta mer. 

(null)

För inte visste jag att korpar brukar dra rävar i svansen...

(null)

Lodjur är en favorit och vi fick se dem sist vi var på Nordens ark. I verkligheten är de väldigt skygga och visar sig sällan. 

(null)

Jag visste heller inte att haren kan se både framåt och bakåt samtidigt...

(null)

Det finns även roliga inslag där man ska leta upp olika djur som har gömt sig. 

(null)

I dag blir det nog en fisketur för våran del. Då får vi hålla utsikt efter bävern. 

Den här boken rekommenderas varmt och är en perfekt present till barn (eller vuxna) i alla åldrar. Jag tror att vi måste inhandla ett eget exemplar med tanke på alla omlån. 
Johanna

Åh, så mycket "vill ha" på den här boken! Läste precis ditt inlägg om hur man får barnen att läsa också. Känner igen mycket från min egen barndom, och mina tankar om hur vi får våra småttingar att börja läsa. Älskar böcker, min dröm är att ha ett eget litet minibibliotek, du vet ett rum/en hörna av huset med bokhyllor från golv till tak, en skön fåtölj och mysig läslampa. Ingen elektronik. Jo kanske en diskret högtalare så att man kan sitta där och lyssna på musik i stillhet. ^_^

Tack för inspiration! Gillar din blogg. :)

Svar: Tack snälla för din kommentar! Ett hemmabibliotek har alltid varit min dröm. Nu har jag i vart fall fyra fullproppade bokhyllor i vardagsrummet men saknar fortfarande den där mysiga fåtöljen :)
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress