Om förra årets motto var hälsa och balans så är årets ordning och reda. Jag är i grunden en person som trivs när det är ordning men jag har förbaskat svårt för att hålla ordning. Jag skapar snabbt högar överallt, lägger saker där de inte ska ligga och drälla och tänker "jag tar det sedan" Det där sedan tenderar dock aldrig att komma utan istället blir det fler och fler "jag tar det sedan". 

Men, nu vill jag verkligen bringa ordning i saker och jag har insett att det är oerhört skönt och avstressande att ha ordning. Och att det är lättare att ha ordning om du rensar ut. Så tanken är att jag ska göra något varje dag som skapar ordning. Det kan vara i stort och smått. Har jag tid tar jag tag i ett större projekt, exempelvis garderoben eller förrådet i källaren. Är det tidsbrist kan en så enkel sak som att bara rensa bort några mail få bli dagens uppdrag. 

Idag har jag städat ordentligt i kylskåpet och jag blev så full i skratt när jag såg att  Liza hade skrivit ett blogginlägg om hur ett organiserat och städat kylskåp kan minska matsvinnet. För jag hade nämligen tänkt att skriva ett exakt sådant inlägg idag. Men nu kan ni läsa Lizas istället. Och jag tror att detta är nyckeln till även andra saker kopplat till att leva mer hållbart. För har du koll på vad du har riskerar du inte att springa och köpa något som du egentligen inte behöver. 

(null)Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress