Alltså den här tiden på året. När allt liksom ligger framför en och naturen bjuder på sådan blomsterprakt att det är helt galet. När kvällarna börjar bli ljumma och ljuset är helt magiskt. Då vill jag bara stanna tiden, om så bara för en stund. Det blir nästan för mycket att ta in på en gång.
 
 
Vår rhododendron blommar som vore det ingen morgondag. Och lite så är det väl som naturen känner i år. Med förra årets torka i minnet reagerar naturen med att få tokpanik och gör allt för att överleva, och det genom att försöka föröka sig till varje pris. Därav den nästan galna blomningen i år.
 
 
Vackert är det i vilket fall som helst. Och jag hopps att vi kommer att lyckas vända skutan när det gäller klimatförändringar och att vi kan få vår jord (och framförallt oss själva) att stressa ner.
 
 
Rosenbusken är helt översållad och jag tänker varje år att jag ska plocka in och sätta i vas men så vips brukar den ha blommat över. Men i år så kanske...
 
 
Dessa söta klockor har jag ingen aning om vad de heter men fina är de.
 
 
Vi har trädgården full av aklejor. De frösår sig som tusan och dyker upp på nya platser och i olika nyanser hela tiden. Så otroligt vackra!
 
 
Penseerna jag hade i blomlådorna i våras var fortfarande så fina att de fick flytta ner i en kruka på baksidan.
 
 
Titta så fint de sträcker på sig.
 
 
Och växthuset i kvällsljus, som en tavla...
 
 
De loppisfyndade spetsgardinerna både fyller sin funktion och är vackra att se på. Är så nöjd med att jag fick upp dem i växthuset.
 
 
Det är verkligen helt omöjligt att misslyckas som fotograf så här års. Du behöver inte kunna en sak, det är bara att stoppa ner kameran lite var som helst i trädgården och trycka av.
 
 
Allt som fotas blir förvandlat till mästerverk.
 
 
Ni hr nog fattat att jag älskar bokeh-effekten. (De runda ljusbubblorna i bakgrunden för den som inte är insatt i fototermer).
 
 
Och spana in gräslöken. Så vacker när den går i blom.
 
 
Och ja, jag vet att lupiner är en invasiv art som bör bekämpas men de är ju så otroligt vackra.
Nathalie Isaksson

Bokeh, blommor och sommar är så vacker kombo! Jag gillar också Lupiner, väldigt vackra blommor =)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress