I går var det dags för skolavslutning för storebror som slutade ettan och vi i klassen hade lagt ihop till presenter till både fritids och fröknar. Jag är verkligen tacksam för att de andra föräldrarna låter mig hållas när det gäller presentfixande för jag tycker ju att det är så himla roligt. Dels att fundera ut roliga hållbara idéer med lite eftertanke och dels att få vara kreativ och sätta ihop allt ihop.
 
 
I år tyckte jag att det var passande med bi-tema med tanke på att jag tidigare har skrivit om både insektshotell och vikten av att ta hand om våra pollinatörer. Så här ovan ser ni vad vi gav till fritids. Det blev en presentkorg med insektshotell att sätta upp på skolan, ekologiskt te och fairtraide-märkt choklad. Korgen fyndade jag på loppis och insektshotellet köpte jag på Biltema.
 
 
De söta vimplarna skrev jag ut från Design by Miss Mandee.
 
 
Det finns så många fina saker att skriva ut och har du bara tillgång till en skrivare är ju detta ett bra tips och du slipper köpa eller tillverka kort.
 
 
Jag skickade även med information om Operation Rädda bina. Har du ett bihotell hemma tycker jag att du ska gå in och rapportera det på www.räddabina.nu
 
 
Den enda missen var att jag trodde att jag hade köpt ekologisk choklad men den visade sig "bara" vara Fairtrade..
 
 
Och så var det presenterna till klassens fröknar. Även här blev det samma bi-tema. Men i form av en GOTS-märkt tygkasse, ett bi-hotell, cerat och doftljus.
 
 
De fina tygkassarna beställde jag från Lapland Ecostore och de är GOTS-märkta vilket ju är den absolut bästa miljömärkningen när det gäller tyg. Dessutom är den ansvarsfullt tillverkad i Indien.
 
 
Bihotellen fick perfekt plats i tygkassarna.
 
 
Och även här använde jag samma söta vimplar som till presenten till fritids.
 
 
Jag beställde även härliga doftljus tillverkade av 100 % bivax från Lapland Ecostore. Big Dippers bivaxljus är tillverkade av helt naturliga och nedbrytbara ingredienser av högsta kvalitet. Bivaxet kommer från lokala biodlare och ljusen är lyxiga och skonsamma mot människa och natur.
 
 
Den söta etiketten skrev jag ut och klippte till från The Gospel Home.
 
 
Burkarna är återbrukade brurkar som jag redan hade hemma och jag fyllde dem med dekorstenar och placerade ljusen i.
 
 
Jag älskar när presenter är hållbara på alla sätt och vis.
 
 
Jag köpt även ekologiska cerat med solskyddsfaktor från Naked lips tillverkade av...tadaaaa...bivax.
 
 
 Det här söta brevet fick storebrors klassföreståndare i sin kasse också. Jag skickade även med några påsar med blomsterfrön som kan locka till sig pollinerare. Så ja, det blev helt klart ett lyckat bi-tema. Och faktiskt till en riktigt rimlig kostnad.
Anonym

Så fantastiskt fina presenter🐝! Blir helt rörd även om de inte var till mig💕👍

Anonym

Så fantastiskt fina presenter🐝! Blir helt rörd även om de inte var till mig💕👍

Anonym

Så fantastiskt fina presenter🐝! Blir helt rörd även om de inte var till mig💕👍

Svar: Åh, tack snälla!
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress