En finfin helg börja gå mot sitt slut och resten av familjen sover redan. Jag har dock krupit upp i soffan och går igenom en hel hög med bilder från de senaste dagarna. I går morse åkte jag och lillebror på Mulle men den här gången skulle vi inte vara i vår vanliga Mulle-skog utan det var utflykt till Ramsvik och Grosshamns fältstation som ligger där. Den här terminen är det nämligen fågeltema för Mulle-barnen och vi fick se hur de jobbar med att ringmärka fåglar på fältstationen. Det var spännande för både stor och liten och vi lärde oss massor. Jag filmade en del så jag hoppas kunna lägga upp en liten film från besöket inom kort.
 
 
Det var härligt att komma ut till kusten och få andas lite havsluft en stund.
 
 
Och väldigt intressant att höra om ringmärkning av fåglar. Fåglarna som fångas in förses med en lätt metallring med ett individuellt nummer inna de släpps fria igen. Vi fick även veta att om du hittar en död fågel som är ringmärkt kan du rapportera det till Ringmärkningscentralen. Detta ger viktig information som används vid forskning om fåglar och fågelflyttning.
 
 
 
När besöket var slut tog jag och lillebror en extratur och jag fotade de vackra lila blommorna som växte överallt. Är det någon som vet vad de heter? Efter det styrde vi kosan mot mina föräldrar där vi åt stekt abborre till middag.En mycket bra lördag med andra ord.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress