Jag älskar att vara i skogen. Som liten plockade vi alltid bär och svamp och det finns något oerhört lugnande med att trampa på mjuka stigar och lyssna till trädens sus.  Under ett par år arbetade jag som arbetsledare och arkeolog i ett projekt som gick ut på att dokumentera förhistoriska och historiska lämningar i skogsmark. Det var ett otroligt intressant och spännande jobb. 

(null)

Numera har jag dock blivit dålig på att utforska skogen på samma sätt. Det blir samma skogar som besöks och trygga och invanda vägar som jag går. Tills härom dagen...
(null)

Jag tog nämligen en kvällspromenad och bestämde mig för att göra en liten avstickare från vägen. Jag gick därför rätt in i en skogkag inte varit i förut. Hittade en skogsväg jag aldrig följt och fann en helt ljuvlig plats. Jag känd en sådan lyckokänsla i kroppen och gick där och smålog för mig själv. Jag älskar särskilt granskog som har fått växa till sig och detta var just en sådan. 

(null)

När jag skulle gå lite längre ut på en bergskant för att blicka ut över Örekilsälvens dalgång hittade jag dessutom massor av kantareller. Så jag fann inte bara en ljuvlig skog utan även ett nytt svampställe.

(null)

Eftersom att solen var på väg ner fick jag bege mig hemåt men det bästa är att jag bara hann utforska en liten del av skogen. Så nu har jag fler spännande turer att se fram emot. 

I dag ska vi dock till en mer känd skog. Närmare bestämt vår Mulle-skog då jag och lillebror ska på Mulle-skola igen. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress