26 oktober 2019

En eldig helg

Foto

Både gårdagen och den här dagen har gått i eldens tecken. I går tog hela familjen en kvällspromenad ner till järnvägsmuseet där den smalspåriga järnvägen bjöd på en gratis tur med tåget. De hade tänt eldar och lyst upp vägen med marschaller. Efter det följde vi nämna marshaller in till torget där det var ljusfest.
 
 
Tidigare på kvällen hade det varit möjligt för barn att måla ljuslyktor i kommunhuset och dessa var nu tända och stod och spred så vackert ljus. Det bjöds även på eldshow men den var lite senare så vi vandrade hem i mörkret och passade på att fånga några pokemons på vägen.
 
(null)
 
I dag inledde vi med att åka till ishallen så att grababarna fick åka av sig lite då den var öppen för allmänheten. Vi är ju visserligen där tre gånger i veckan men nu fick storebror chans att träna lite med lillebror.
 
 
Väl hemma hade vår granne eldat ris så vi passade på att elda upp den stora hög som blev efter att vi klippte ner tujahäcken för några veckor sedan. Det blev många timmar vid brasan och det är något otroligt meditativt med att elda. Jag hade lämnat telefonen inomhus och njöt av stillheten, ljudet av den sprakande elden och körde slut på mig genom att dra en massa ris. Innan jag gick in och tog kväll satt jag på en stubbe, drack kaffe och njöt och bara stirrade in i elden. Ett och annat höstlöv kom singlande och det var så oerhört rofyllt.
 
 
Efter en varm dusch känner jag mig dock fortfarande lite frusen så nu ska jag linda in mig i en filt och krypa upp i soffan med en bok.
 
 
Julie

åh, vad mysigt det ser ut! :)

Svar: Tack, det var det verkligen!
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress