Härom veckan gjorde vi ytterligare ett roligt Halloween-pyssel som inte bara blev superbra utan var både lätt att göra och bra ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi gjorde nämligen läskiga men giftfria spöken.
 
 
Jag rekommenderar varmt detta kreativa projekt som inte minst barnen tyckte var roligt. Dessutom blir spökena så häftiga då de ser ut att sväva.
 
 
Du behöver:
 
Gasbinda eller annat tunt tyg
1 tom platsburk eller plastflaska med vid öppning
1 ballong
2 grillspett i trä
1 msk potatismjöl
5 dl vatten
1 tsk salt
Svart penna
 
Gör så här:
 
Stick hål i burken/flaskan, stick igenom grillspetten och bryt av dem till lämplig storlek. Blås upp ballongen något och sätt den i mynningen på burken/flaskan.
 
(null)
 
Hät ovan ser ni hur det ska se ut. Det är en ballong som sitter upptill (även om det ser ut som ett ägg på bilden..)
 
Blanda 1 msk potatismjöl med 1 dl vatten. Tillsätt 4 dl hett vatten samt 1 tsk salt. Doppa gasbindorna eller tyget i vätskan. Krama ur något. Var försiktig om vätskan är varm. (Detta gjorde jag åt barnen). Lägg sedan gasbindorna/tyget över ställningen och forma till ett spöke. Se till att det finns en hel del tyg i nederkanterna som kan stötta upp när allt stelnat.
 
Låt spöket torka ordentligt. Jag ställde vårt i tvättstugan intill avfuktaren. Efter ett dygn var det torrt och hade stelnat fint. Då lyfte jag bara av det från ställningen.
 
 
Resultatet blir så himla fräckt tycker jag. Jag målade dit ett par ögon med en svart penna och gjorde en vimpel.
 
 
Sedan införskaffade jag två LED-ljus som går på batteri och satte under så att spöket lyser i mörkret.
 
 
Så himla kul att göra ett pyssel som blir bra och som är så enkelt att göra. Inte heller innehåller det några läskiga ämnen med tanke på att stärkelsen är gjord på enbart vatten, potatismjöl och salt.
 
 
Nu använde jag mig av gasbindor men det går ju alldeles utmärkt att göra dessa spöken med återbrukat material i form av tunnare tyger och trasor.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress