I helgen var det äntligen dags för vår femårings efterlängtade kompiskalas. Den här gången blev det, inte allt för oväntat, ett brandmanskalas.
 
 
Den fina tavlan gjorde jag av en bild jag hittade på nätet och som jag gjorde om i Photoshop. Den fick stå på trappen och välkomna gästerna.
 
 
 
Bordsdekorationerna gjorde jag av några vedträn, silkespapper (som jag sparat, främts från emballage när jag beställt skönhetsprodukter) och en ljusslinga. Det skulle likna en eld, och runt elden ställde jag lillebrors alla brandbilar.
 
 
 
Drickaflaskorna känner nog ni som har hängt med här ett tag igen. Det är glasflaskor som jag har sparat och som har varit med på många kalas vid det här laget. Etiketterna hittade jag också på nätet men jag ändrade texten till svenska och fick in lite Göteborgshumor på kuppen.
 
 
Här ser ni dukningen lite mer utzoomad. Den vita duken har också varit med på nästa alla kalas vi har haft de senaste åren. Så smidigt att bara slänga den i tvättmaskinen direkt efteråt. Likaså de röda tygservetterna som jag har fått av min faster, dessa har vi haft på många olika temakalas, samt på jul.
 
 
Vimplarna med brandbilarna skrev jag också ut från nätet och de andra har vi sedan tidigare. Dem köpte jag ursprungligen till lillebrors dop och han har även ett gäng i sitt rum.
 
 
Vi bjöd på korv och bröd och efter det blev det glasstårta.
 
 
Det här är verkligen tidernas enklaste glasstårta. De två brandbilarna byggde jag av åtta glasspaket, ballerinakex, vaniljrån, strössel, chokladkex och godis.
 
 
Brndman Sam hjälpte även den här gången till att dra brandslang (i form av hallonremmar).
 
 
När ljusen var utblåsta fick barnen gå loss på brandbilar, hjul och brandslangar.
 
 
Barnen lekte och sysselsatt sig bra själva mellan varven men när det var dags att hitta godiset meddelade jag dem att några brandmän hade lämnat brandpost i brevlådan. Där hittade de ett första uppdrag.
 
 
En katt som via stege skulle räddas ur äppelträdet. Efter det fick de leta upp och samla in små eldar (också gjorda av silkespapper) som jag hade gömt i trädgården.
 
 
När de två uppdragen var avklarade fick de gå vidare till studsmattan där nästa uppdrag väntade.
 
 
Här fick de kasta ringar en stund innan jag ledde dem till plasten där "brandmännen" hade gömt några hinkar som tack för hjälpen med uppdragen.
 
 
Under en säck markerad med en brandhjälm hittade de sina godishinkar.
 
 
Jag är så himla nöjd med de små hinkarna som fick agera godispåsar. Det känns lite extra bra att de fick en sak som de kan använda länge, istället för en godispåse som bara åker i soporna när den är tom. Dessa hinkar hittade jag på Jula.
 
 
Jag återanvände även ett gäng burkar och gjorde etiketter som jag skrev ut och klistrade på. I dessa stoppade jag i godisremmar som fick föreställa brandslang.
 
 
Och jag gjorde även etiketter till godisstängerna som fick föreställa brandstång.
 
 
Jag gjorde även etiketter som jag fäste på hinkarna.
 
 
 
Det blev ett väldigt lyckad kalas med många små glada och mysiga gäster. Lillebror var jättenöjd och jag insåg ännu en gång att det går att göra så otroligt mycket med enkla medel. Även om jag får erkänna att jag hamnade i total kalaskoma efteråt. Nu blir det lite vila tills det är dags att dra igång med massa kreativa projekt inför Halloween...
 
 
 
 
 
Camilla

Så fint! Det är roligt att ta del av dina kalastips! 😀

Svar: Tack! Så roligt att höra :)
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress