11 september 2019

Gräv där du står

Foto

Har du tänkt på hur lätt det är att scrolla sitt flöde i sociala medier och tänka att alla andra ser ut att ha det så himla bra? Allt är så fint och tillrättalagt. Kärleksfullt och i perfekt ljus. Hur lätt det är att glömma bort att allt faktiskt handlar om vinklar, val av motiv och att det enbart visas upp en liten, liten del. 
(null)

Jag har många gånger funderat över vad det är jag fastnar hos när jag läser bloggar eller följer konton på exempelvis Instagram och kommit fram till att allt handlar om känsla. Jag vill bli inspirerad och berörd. Och jag älskar vackra bilder. Jag vill även att de jag följer väcker känslor. 
(null)

I slutändan handlar allt faktiskt om det som brukar kallas storytelling. Att i ord och bild kunna förmedla en berättelse som berör oss och får oss att känna. Lyckas du med detta kan du få fram precis vilket budskap du vill. 
(null)

Många gånger tror jag att folk i allmänhet tänker att de som lyckas inom sociala medier är de som har ett perfekt hem, bor på den vackraste platsen eller har den största garderoben. Men vet du, det är helt fel. Allt finns precis där du är. Det handlar bara om att gräva där du står. Det går alltid att hitta en vacker vrå i din direkta närhet. Bara du ser dig omkring. 

(null)

Ibland är det enda du behöver en soluppgång, en enkel bakgrund och lite fantasi. Ja, då kan du förvandlas till en prinsessa trots att du inte bor ens i närheten av ett slott. Och en enkel ljuslykta kan få bli din krona. 
(null)

Så låt dig inte luras av yta. Du kan skapa magi med precis vad som helst. Gräv bara där du står. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress