I julklapp fick jag ett presentkort på en skönhetssalong och då jag länge har varit sugen på att testa att göra fransförlängning beslutade jag mig för att göra det. 

Jag har ju bytt ut mina skönhetsprodukter mot giftfria alternativ så att göra ögonfransar var något jag funderade på länge. Inte minst på grund av att det inte finns, mig veterligen, något 100 % hållbart sätt att göra det på. Dels på grund av limmet och dels på grund av att själva fransarna är gjorda av syntetmaterial. 

Vad jag har förstått så finns det dock bättre och sämre lim och det är viktigt att gå till en auktoriserad salong som har koll på vad de använder sig av för produkter. Men, det finns inte något helt giftfritt alternativ. Limmet en form av superlim och innehåller därför cyanoakrylat vilket är en form av akrylplast. 

Jag resonerar dock som så att eftersom jag målar mina fransar så gott som dagligen är det skönt att slippa det och med fransförlängning kommer jag att sminka mig mindre över lag vilket innebär mindre produkter och färre förpackningar. Det är även en väldigt liten mängd lim som används och ska vi prata om faror är nog den största risken för dem som jobbar med limmet varje dag. Men, vi får se om detta blir en engångsgrej eller något jag fortsätter med. Jag kan dock redan nu säga att jag är VÄLDIGT nöjd med mina fransar. Att inte behöva sminka sig och ändå ha långa mörka fransar piggar i vart fall upp mig. 

(null)

Så, här ovan kan ni se före och efterresultatet. Jag är alltså helt osminkad på båda bilderna men den högra är tagen efter att jag har gjort fransar (och hade lite fint kvällsljus att fota i).

Det positiva är som sagt att du ser fräsch och sminkad ut trots att du är osminkad. Det negativa är som ovan nämnt själva limmet OCH vad jag inte visste var att du helst ska använda en fransrengöringsprodukt två gånger om dagen. Den jag fick med mig innehöll bland annat SLS (Sodium Lauryl Sulfate) viket är ett mindre trevligt ämne som jag helst undviker. Jag ska dock kolla upp om det finns andra bättre produkter eller om jag helt enkelt kan använda mina vanliga rengöringsprodukter. 

(null)

På bilden här ovan är jag tokförkyld och helt osminkad men med de nya fransarna kan man tro att jag ska på fest. 

Så nej, kör du helt enligt no poo-principen kan du tyvärr inte göra en fransförlängning. Men är du som jag, som är hyfsat noga med att mina skönhetsprodukter är giftfria och rena men ändå kan tänka mig att slira lite på mina principer så kan du köra. Eller i vart fall testa och se vad du tycker. Sedan finns det en uppsjö av olika varianter men de jag valde kallas för Black Diamond. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress