Ni som har lyssnat på Ecofashionistapodden har hört mig hylla Picture Organic Clothing. Ett företag som gör hållbara skidkläder i alla led.
 
 
Just vinterjackor och skidkläder är något som jag inte köper så ofta. Men när jag väl gör det så använder jag dem i många år. Så nu när jag verkligen behövde köpa nya skidkläder letade jag länge efter ett mer hållbartmärke. Och av en slump sprang jag på Picture Organic Clothing och blev mycket positivt överraskad.
 
 
För detta är ett företag som tar ansvar i alla led. Hållbarhet genomsyrar allt arbete, från material till fabriker och arbetsförhållanden.
 
 
 
Plaggen som jag bär är tillverkad i återvunnen polyester från pet-flaskor. Fodret i jackan har olika färger vilket gör varje jacka unik och detta kallas för Recovery Fabric Program. Detta innebär att istället för att bränna spillbitar från tygerna i fabriken så återanvänds det till jackans innerfoder. Något som är unikt för Picture Organic Clothing. Impregneringen är dessutom PFC-FRI och utan några farliga kemikalier.
 
 
 
100% av ullen och lädret som de använder  kommer från djur som har det bra och materielet behandlas inte med några giftiga kemikalier.
 
 
Även om de i dag använder sig av polyester och återvunnen polyester i sina plagg så är målet att i framtiden inte avvända sig av petroleum-baserade material.
 
 
Jackan och brallorna som jag köpte kostar visserligen en slant men jag passade på när de var på rea. Och just nu har jag sett att de finns på rea på flera olika sajter. Att köpa skidkläder lite utanför säsong brukar vara ett perfekt sätt att göra fynd till bra priser.
 
 
Jag valde storlek medium på jackan men small på brallorna då jag upplevde dem som lite stora i storleken.
 
 
Jag gillar att jackan är lite längre i modellen och går över rumpan. Så blir det lite extra värme i backen.
 
 
När det gäller brallorna var jag först lite skeptisk till att de var lite höga i midjan men nu när jag har testat dem tycker jag att de var supersköna.
 
 
Det är ingen risk att någon snö kommer in här inte...
 
 
Här ser ni lite av innerfodret och hur det är uppbyggt av spillbitar. Så himla smart och bra tycker jag. 
 
 
Ride for the future...
 
 
 
Och här ser ni lite mer av de höga brallorna. Det finns rymliga fickor i både brallor och jacka. Tröjan på bilden är en ulltröja som jag har fyndad för en femtiolapp på loppis. Den har värmt mig många timmar i ishallen i vinter. 
 
 
En liten twist är det asymetriska mönstret på brallorna. Jag hade egentligen tänkt att aldrig mer köpa skidkläder i ljusa färger men jag föll som en fura för det rosa...någon som är förvånad?
 
 
Jag älskar budskapet som är insytt i jackan. Our mission - Fight climate change
 
 
Jag är SÅ glad att jag snubblade över detta klädmärke och något säger mig att jag kommer investera i fler plagg i framtiden. Och nej, detta är inget sponsrat samarbeta (tyvärr) utan bara något som jag tipsar om för att jag tycker att det är så nedrans bra. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress