Alltså jag vet inte vad ni tycker men jag känner mig i vart fall snuvad på den här vintern. Det har ju varit ett enda konstant gråväder i flera månader här nere på Västkusten och jag har väntat och väntat på minusgrader och snö. Tack och lov för att vi har en fjällsemester inbokad annars hade jag fått spader. Jag känner mig liksom inte färdig med vintern....
 
 
Men i vilket fall som helst tänkte jag passa på att ge er mina bästa tips på hur du överlever och får energi, trots brist på sol, ljus och minusgrader så här års. 
 
 
1. Försök att sno åt dig lite dagsljus varje dag. Ta en snabb promenad på lunchen om du har möjlighet. Att röra på sig i kombination med frisk luft brukar göra underverk för både kropp och knopp. Att träna regelbundet ger mig energi året runt och det går faktiskt lättare att springa när det är dimmigt och hög luftfuktighet. Det är i vart fall en positiv grej med det här vädret. 
 
 
2. Frossa i frukt och grönsaker. Jag försöker i den mån det går att äta efter säsong men så här års är jag lite smått beroende av citrusfrukter. Försök dock att hitta ekologiska alternativ då just citrusfrukter är hårt besprutade och kan innehålla mindre trevliga rester av bekämpningsmedel.  
 
 
 
3. Ät D-vitamin! Jag tar inga andra kosttillskott än just D-vitamin men just detta är svårt att få i sig via kosten och vi behöver verkligen fylla på med D-vitamin så här års. Se dock upp med vilken sort du väljer. Många innehåller en hel radda mindre nyttiga ämnen så som sötningsmedel. Själv tar jag Holistics D-droppar som utöver D-vitamin enbart innehåller olivolja. 
 
 
 
4. Pigga upp dig själv med lite färg. Klä dig i ljusa eller färgglada plagg som gör dig glad. Murriga färger hör visserligen den här årstiden till men varför inte kombinera dem med ett färgglatt plagg, om inte annat sticker du ut i mängden. Själv bär jag en loppisfyndad mintgrön basker, en rosa kappa från Tradera och en 80-talströja i pastellfärger på bilderna här ovan.  Och visp ser jag i vart fall lite piggare ut. 
 
 
5. Sov ordentligt. Så här års behöver kroppen mer sömn. Bristen på ljus gör oss tröttare och det blir inte bättre av att kämpa emot och sitta uppe till sent in på natten. Så har du möjlighet, kryp ner med en god bok i god tid på kvällen och se till att få sova gott. Tids nog kan vi njuta av sena kvällar och ljusa nätter. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress