Efter att kosthållningen havererade totalt redan första veckan på semestern kände jag att det var dags att redan nu skärpa till sig. Jag mår inte bra av för mycket vitt bröd, pasta eller socker och äter jag mycket av det ena vill jag ha mer av det andra. Men jag vet ju även att det finns så mycket gott att njuta av som både smakar fantastiskt och får mig att må bra. Så jag rotade i mina härliga receptböcker och bakade därefter den här magiskt goda citronkakan. Alltså på riktigt...den är helt galet god. Saftig, mjuk och med smak av honung och citron. Dessutom innehåller den gurkmeja vilket är en krydda som är känd för sina nyttiga egenskaper.
 
 
Du behöver:
 
4 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad gukmeja
1/2 tsk salt
1 dl honung
4 ägg
1 citron, skal och saft
1/2 dl kokosolja
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter honung, ägg, citron och kokosolja. Häll upp i en avlång bakform (jag smörjde in min med kokosolja). Grädda i cirka 30 minuter. Känn med en sticka om den är fast.
 
 
Recpetet hittade jag i boken Supersnacks och flera smarta sötsaker av Ulrika Hoffer som är en jättbra bok med recept utan socker, gluten och mjölk.
 
 
Den här kakan slänger du snabbt och enkelt ihop och den är redan en storfavorit här hemma och kommer att bakas många gånger. Jag bara älskar den solgula färgen också. Den passade finfint ihop med muggen som lillebror fyndade på loppis nyligen.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress