I går packade jag in barnen i bilen och styrde kosan mot Rödsgubben i Svarteborg. Vi hade nämligen bestämt oss för att plocka jordgubbar. Väl på plats visade det sig vara en perfekt aktivitet att göra tillsammans med barnen då de tyckte att det var jätteroligt. 

(null)

 Storebror och jag plockade som galningar och vi lyckades få ihop inte mindre än sju kilo på nolltid. Lillebror tog på sig rollen som flaggvakt och flyttade flaggorna allteftersom vi plockade oss framåt i raden. 

(null)

Vi plockade i varsin korg och jag hade lagt några gamla kökshanddukar i botten. Det fungerade finfint och det var både praktiskt och skönt att slippa plasten. 

(null)

Nu har vi vräkt i oss jordgubbar till varje mål, jag har fryst in så att vi har så att vi klarar oss länge, jag gjorde även sex burkar sockerfri chiasylt och idag blev det en lite nyttigare jordgubbskaka. 

(null)

Jag tycker att den blev riktigt god och vill du ha receptet kommer det här:

Du behöver:

1 ägg

1 dl mandelmjöl

1 dl kokos

1 msk majsstärkelse 

Jordgubbar


Gör så här:

Blanda alla ingredienser utom jordgubbarna och tryck ut i en lite mindre form. Garnera med jordgubbar och grädda på 200 grader i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med grädde, glass eller vaniljsås.

Marie

Ohh tackar =D för tips, såg jättegod ut

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress