Idag har det regnat hela dagen här på västkusten och bortsett från en tur till simskolan med minstingen har vi hållit oss inomhus. Och vad passar då bättre än att slänga ihop en trolldeg? Barnen tyckte att det var jätteroligt att få dega och det bästa med trolldeg (bortsett från att den är giftfri, enkel att slänga ihop, innehåller sådant du med största sannolikhet har hemma) är att det går att göra så månfa fina saker med den. Så även jag fick vara kreativ och gå loss. 

(null)

Här ovan ser ni mina alster efter att de varit inne i ugnen ett par timmar och jag ska inom kort visa er vad planen är med några av dem. Men först ska de målas. Men det får vi göra imorgon. 

Jag bjussar här på mitt bästa recept på trolldeg. 

Du behöver:

  •  4 dl vetemjöl
  • 2 dl salt
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Forma degen till olika figurer. Vill du spara dina alster ställer du in dem i ugnen på 100 grader i ett par timmar. Hur länge beror på hur tjocka de är. Låt dem svalna och måla dem sedan med hobbyfärg. 

(null)

Här ser ni ett hjärta i trolldeg som jag gjorde och målade vitt för ett par år sedan. 

(null)

Ett bra tips är at använda sig av samma verktyg och stämplar som du använder till scrapbooking. Här har jag exempelvis stämplat bokstäverna med stämplar från Panduro. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress