Snart får vi väl börja inleda alla våra konversationer som Astrid Lindgren och hennes systrar gjorde. De sa alltid "Döden, döden!" Som ett sätt att avdramatisera och liksom få ämnet ur världen. Men vi får väl inleda med "Corona, Corona" istället. (Vilket, jag vill poängtera,  i de allra flesta fall absolut inte är synonymt med just döden). 

I vilket fall som helst tänkte jag fortsätta på det avdramatiserande spåret då jag förstår att väldigt många går runt med en oro i kroppen och knoppen just nu. Inte minst då vi hela tiden matas med skrikande rubriker och ett stort tyckande och förståsigpåande i allmänhet. 

Så här kommer mina fem bästa tips på hur du håller humöret uppe trots den pandemi som just nu får oss alla att prata om Corona. Och konstant känna efter hur vi mår. 

1. Sluta scrolla nyhetssidorna
Du ska självklart hålla dig uppdaterad men det räcker att göra det morgon, middag och kväll. Du behöver exempelvis INTE veta EXAKT hur många som har insjuknat i hela världen sedan igår. Många är sjuka och fler kommer att bli, men du mår inte bättre av att hela tiden matas med det. 

(null)

2. Försök att leva på som vanligt
Som en mycket klok vän till mig sa idag: Vi befinner oss INTE i krig. Vi kommer att ta oss igenom detta också. Kan och får du jobba. Jobba! Vill du träna. Träna! Gör allt det där du brukar göra. Men med vissa anpassningar till rådande läge så klart. 

(null)

3. Lita på myndigheter och experter och gör som de säger.
Och med experter menar jag INTE influensers eller kompisen som minsann har läst eller hört att en vän till en väns mormors bekants sonson minsann VET hur det EGENTLIGEN ligger till. Källkritik har nog aldrig varit viktigare än vad det är nu. 

(null)

4. Skratta åt eländet
Jag och mina vänner har en messengergrupp där vi delar allsköns Corona-skämt i form av giffar, filmer och bilder. Jag har skrattat så jag gråtit bara nu ikväll. Inget är så befriande som humor och ett gott skratt. 

(null)

5. Gå ut i friska luften
Nu är sannerligen tid att vara ute i skog och mark. Inget läker och ger energi som naturen. Ut och andas och njut av att våren är på väg. This too shall pass! 

(null)Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress