Jag är ganska säker på att många nu tillbringar lite mer tid hemma med sina barn. Kanske är ni lediga, kanske gör ni som jag och försöker jobba hemifrån tillsammans med snoriga barn. I vilket fall som helst finns det ju ett ökat behov av att hitta på kreativa saker för de små (och vuxna med för den delen). Här hittar ni ett gäng roliga pysseltips som passar utmärkt nu när många är hemma. Klicka på länkarna så kommer ni till mer utförliga beskrivningar där det behövs. 
 
 
Dessa sugrörssaketer är enkla och roliga. 
 
 
Och med tanke på de kopiösa mängder toapapper som folk har bunkrat upp kommer det finnas massor av material att göra pyssel av framöver. Varför inte dessa fina kronor som du enkelt klipper till och dekorerar. Det är bara fantasin som sätter gränser. 
 
 
Och varför inte passa på att odla lite nu när odlingssäsongen drar igång. Rota fram några små krukor, rita ett ansikte på dem med en penna och släng i några frön. Det finns fröer att beställa på nätet om ni inte har hemma. Eler så kanske ni kan byta fröer via post med någon vän. 
 
 
 
Något som är superenkelt att göra och som nästan är lite bortglömt nu för tiden är att göra trolldeg. Det är enkelt, roligt och blir fint.
 
 
Ett roligt sätt att upptäcka naturen är att spela naturbingo. Har du ingen skrivare kan barnen själva få rita sin bingobricka med saker de tror att de kommer att hitta i naturen. 
 
 
Passa på att njut av lite smarrigare frukostar för att göra vardagen lite roligare. Varför inte göra dessa frukostglassar. Barnen kommer att få i sig nyttigheter och samtidigt få äta glass till frukost. Win! Win!
 
 
Gör ett lite roligare mellis i form av våffelglass. Låt barnen själva få dekorera sina glassar med det ni har hemma. 
 
 
Vik hoppande grodor och kör grodrace. 
 
 
Vil ni ha fler tips på roliga saker att göra? Kika gärna in på kategorin Pyssel där det finns massor av inlägg på temat. 
  
Anonym

Tack för svaret om semmel bollarna har gjort dem för andra gången denna veckan mums så gott. Toppen tips i inlägget trolldeg är ju toppen kan göra fint pynt till påskriset

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress