Detta inlägg är i samarbete med Studio Heijne
 
Ni vet ju att jag älskar företag som har med sig hållbarhetstänket i alla led och som även levererar finfina saker. Ett sådant företag är Studio Heijne.
 
Studio Hejne tillverkar plagg på beställning. På så sätt blir det inte en massa svinn med kollektioner om sys upp och kanske inte blir sålda. Här finns heller ingen standardstorlek utan det är var och ens personliga mått som gäller. Något som gör att du får ett plagg som sitter bra på dig. Och vi vet ju alla att plagg som sitter bra och som vi trivs i är plagg som blir använda om och om igen. 
 
 
Studio Heijne arbetar enbart med hållbara material och har full inblick i produktionen. På deras  webbplats kan du läsa mer om och se bilder på dem som jobbar i fabrikerna där tygerna tillverkas och på dem som syr plaggen. Med andra ord är hela produktionen möjlig att följa och det går att se att alla har det bra vilket Studio Hejne är väldigt noga med. 
 
 
 Men det är inte bara kläder de producerar utan även accessoarer i form av bland annat scarfs och solglasögon. Den här ljuvliga persikofärgade scarfen som jag bär på bilderna är just en sådan. 
  
 
 
Jag har ju tidigare bloggat om hur just scarfs är världens bästa accessoar då den går att styla på en miljon olika sätt. 
 
 
Jag gillar särskilt att bära den till en vanlig hästsvans. Antingen runt huvudet eller runt tofsen. Och hemligheten för att få den att sitta kvar är att fästa den med hårnålar. 
 
 
En annan favorit är att snurra den runt en knut eller halvtoffs.  Det kan pigga upp den tröttaste måndagsfrisyren.
 
 
Den här frisyren med en uppsnurrad bulle på huvudet är nog stadardfrisyren för många. Inte minst nu för tiden när många av oss jobbar hemifrån. Tänk att det går att göra just den här frisyren lite roligare på ett så enkelt sätt.
 
 
Scarfen som jag har heter Scarf Blush och den är 55x55 cm. Den är tillverkad av 100 % silke och är färgad med giftfria färger. Just färgningsprocessen är ju en riktig miljöbov och jag har läst hemska artiklar om hur det i vissa länder går att se vilken kommande års modefärg kommer att bli bara genom att titta på vilken färg vattendragen i anslutning till fabrikerna har. Så att stötta producenter som faktiskt tar fram färger som är bra för både människa och miljö är oerhört viktigt. 
 
 
Och så varianten med att knyta fast scarfen på en väska. I det här fallet på en second hand-fyndad finväska. Det kan också förvandla den enklaste väska till något så mycket roligare och finare. Plus att du kan variera dig under dagen och sätta upp scarfen i håret om du behöver. 
 
 
Och som jag har sagt så många gånger förr. Att leva mer miljövänligt handlar inte om att välja bort och försaka. Det handlar helt enkelt om att välja klokt. Och vill du satsa på ett lite finare nytt plagg eller en ny acessoar kan jag verkligen rekommendera Studia Heijne.
 
 
Hemma Hos Felicia

men sååå fin! Jag har ofta dem på min väska , en superfin detalj! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress