I år hoppas jag kunna fylla frysen med bär i alla dess former. Blir det ett bra år för blåbär och lingon ska jag verkligen ge mig ut och plocka. Vi äter bär så gott som dagligen här hemma. På gröten, i filen, på chiapudding och inte minst i bakverk. 
 
Just dessa nyttiga blåbärs- och lingonmuffins bakar vi ofta. Inte minst för att de är så enkla och goda och även fria från vetemjöl och vitt socker. De brukar ta slut i ett naffs men som sagt, det går snabbt att slänga ihop en plåt till.
 
 
Du behöver
 
4 dl mandelmjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1/2 dl rapsolja (jag brukar ta olivolja)
2 ägg
2 msk honung
1/2 dl blåbär
1/2 dl lingon
 
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, bakpulver och olja. Vispa äggen porösa och rör försiktigt ner i smeten tillsammans med honung, blåbär och lingon. Fyll muffinsformarna till hälften. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ät och njut!
 
 
Sara Meng

Det här måste jag testa

Sara Meng

Det här måste jag testa

Svar: Bara gört! De är supergoda. :)
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress