26 december 2022

Julen 2022

Som vuxen är nästan dagarna efter jul det bästa med hela julen. När alla måsten är över och lugnet sänker sig. Det finns godis kvar och du kan krypa upp med en julklappsbok i lugn och ro. Men här får ni en liten återblick på vår jul i bilder. 

(null)

Årets gran blev en riktigt Piff och Puff-gran. Den är så tät att det lätt hade kunnat gömma sig ett helt gäng ekorrar i den. Och hur vackert det än är med stylade julgranar i enhetliga färger tycker jag att en riktig julgran ska vara lite yvig och rikligt pyntad med diverse arvegods och saker som barnen har gjort. Dock köpte jag en ny belysning i år för att få till den där känslan av massor av små ljus. 

(null)

Och på tal om ljus. Jag gillar vår loppisfyndade bricka med diverse ljuslyktor på. Här blandas loppisfynd med barnens egentillverkade. 

(null)

Vi tog in granen två dagar innan julafton. Och äntligen blev det riktig julstämning här hemma. 

(null)

Vårt pepparkakshus bestod i vanlig ordning av mer glasyr än godis. Och eftersom de små hantverkarna åt upp takpannorna fick huset enbart nonstop på ena sidan av taket. Helt i linje med årets besparingar i fastighetsbranschen. 

(null)

När julpyntet hämtades upp från källaren flyttade tomtarna in i pepparkakshuset. 

(null)

Till uppesittarkvällen fixade vi massor av god mat. Bland annat den här mozzarella- och tomatpolkagrisen. Och…

(null)

…dessa helt galet goda snurror gjorda på smördeg, fikon, ädelost och valnötter. De kanske inte ser mycket ut för världen men attans så goda de var. 

(null)

Även om snön försvann bjöd julafton på krispigt vackert väder. 

(null)

Jag tröttnar aldrig på utsikten från vårt sovrumsfönster. 

(null)

Outfiten på jul bestod av en av mina absoluta favoritklänningar som jag fått av en vän för många år sedan. Inspirerad av den senaste säsongen av Emily in Paris piffad jag upp den med ett brett skärp, även det ett second hand -fynd. 

(null)

Min fuskpäls åkte på när vi åkte till stan och firade hos svärmor. 

(null)

Och vi tog en promenad genom ett frostigt och vackert Uddevalla. Innan vi kollade på Kalle Anka och öppnande paket. 


Hannas krypin

Så underbar granen är, så tät och fin. Det var fantastiskt vackert julaftonsväder. Krispigt och härligt. Smördegssnurrorna ser riktigt goda ut.

Svar: Ja det var nog den tätaste gran vi någonsin haft :)
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress