10 oktober 2022

Höst i trädgården

Nu är trädgården förberedd för vinter så nu kan snön komma. I helgen gjorde vi det sista rycket med allt som verkligen behöver fixas vilket kändes skönt. 
 
(null)
 
Jag har odlat pumpor i år och även de om de inte blev så stora så blev det en fin liten skörd. Nästa år är jag taggad på att odla ännu fler men funderar på hur jag ska få till en större odling på friland och hur jag ska gödsla dem för att verkligen få till sådana där stora halloween-pumpor. 
 
(null)
 
Detta är ju halloween-pumpor men de blev ju som sagt inte så stora. Dock väldight söta och perfekt till dekoration. 
 
(null)
 
Vår björnbärsbuske har levererat helt galet mycket i år. Jag vet inte hur många liter vi har plockat men många är det. Den trivs verkligen jättebra där den står, troligtvis för att de är ganska blött där. Krusbärsbusken trivs dock inte lika bra så den funderar jag på att flytta. Men nu är i vart fall björbärsbusken nedklippt och alla årsskotten är inflätade och vi får vänta på nästa års skörd som förhoppningsvis blir lika stor. 
 
(null)
 
Jag grävde även upp alla dahlior och la dem på tork över natten. Dock hade temperaturen krypit ner mot noll och det var frost på gräsmattan morgonen därpå så jag hoppas verkligen att de harklarat sig.
 
(null)
 
Nu har jag lagt dem på tork i växthuset istället innan jag packar ner dem i källaren för vinterförvaring. 
 
(null)
 
Slutligen grävde jag ner alla lökar jag köpt på mig. När alla var nere insåg jag att liljorna ska grävas ner på våren. Men vi får väl de om det fungerar att göra såhär. Håller tummarna...
 
(null)
 
Vår gigantiska grönkål som inte ens larverna har orkat äta upp, och inte vi heller trots att även frysen är full. Jag har dock förstått att den kan stå ute över vintern så vi får väl fortsätta att skörda. Även purjolöken lät vi så och så även morötterna som vi drar upp efter hand. Nu ser jag fram emot när resten av vår tomt är färdisgtälld efter vår utbyggnad så att vi kan börja planera för nästa odlingssäsong. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress