Vill du ha ett smarrigt recept på en smulpaj som inte innehåller en enda uns vanligt vitt socker eller vetemjöl men som ändå är jättegod? Jag tänkte väl det.

(null)
När sådant som jag bakar nästintill äts upp helt innan jag hinner fota. Då vet jag att det är ett gott betyg.
Du behöver:
2 dl havregryn
2 mandelmjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemummma
1 tsk bakpulver 
1 nypa salt
2 msk kokos
1 banan
1 ägg
2 msk honung
75 g smör eller kokosolja (Jag använde Becel)
150 g röda vinbär 

(null)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa bananen och rör ner. Rör ner ägg, honung, kokosolja eller smör och blanda till en smulig konsistens. Dela degen i två delar. Platta ut den ena delen i en pajform eller bakform. Fördela bären ovanpå och smula resten av degen över. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress