Under många år tyckte jag att Yoga var en totalt meningslös träningsform. Jag ville gå till gymmet, köra ett tungt pass på en timme och sedan var det bra. Yoga kändes faktiskt som bortkastad tid. Numera är jag yogafrälst och kan inte tänka mig att vara utan. Att jag inte fattade grejen med yogan tidigare var nog för att jag inte insåg vilken bra träningsform det är, både på utsidan men inte minst på insidan. 
 
(null)
 
Som jag skrev om för ett tag sedan fick jag äntligen chansen att gå på ett yogapass som min vän Eleonor höll i. Eleonor driver Purnima Yoga och jag har velat gå på hennes pass i en evighet men det har inte blivit av, fören nu. Och det var en helt igenom magisk upplevelse. 
 
(null)
 
Att det var en fantastisk vacker sommarmorgon på en helt otrolig plats gjorde såklart sitt till. Bergs Handelsträdgård är ju ett besöksmål som jag hoppas att ingen i vårt område har missat. Men Eleonor är också en grym yogalärare. Hon ledde oss genom passet kroppsligen men även själsligen. Och jag fick faktiskt träningsvärk både i kropp och själ efteråt. Hennes medskick om att fundera på vad som är livsbejakande för mig väckte en hel drös med frågor inom mig. Vad är livsbejakande för mig, om jag inte väger in behov av prestation eller beröm?
 
(null)
 
Först tänkte jag att det är att skapa i form av att skriva och fotografera. Men sedan slog det mig att jag ju inte vill skriva utan att någon läser mina texter eller ser mina bilder. Att jag tycker om att beröra och trösta med ord och bild, men att även detta innefattar en form av självbekräftelse. Så när är jag helt fri från detta? När är jag helt i stunden utan att för den delen vilja få beröm eller känner att jag måste prestera? Det är faktiskt inte en helt enkel nöt att knäcka. Men när vi avslutade passet och jag låg och tittade upp på molnen som drev förbi, såg trädkronorna som svajade och hörde fåglarna kvittra. Ja då kom jag fram till att just det där är livsbejakande för mig. Att vara i naturen, att gå i skogen, att höra bäcken porla, att kunna ta in allt det vackra runtomkring. Att låta detta inspirera mig och skänka mig lugn. Det om något är livsbejakande för mig. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress