Precid som jag hoppades blev juni en finfin månad när det gällde hållbara outfits. Ett helt gäng fina plagg fick komma fram då festligheterna avlöste varandra. 
 
 
Först ut blev den här fina outfiten. Jag älskar ju spets så här blev det dubbelt upp. Överdelen är egentligen en klänning från en klädbytardag som jag lite har glömt bort och kjolen är från Tradera. 
 
 
Jag måste komma ihåg att använda den här klänningen som just klänning eller till jeansshorts. Den passar nu på sommaren men även till hösten med strumpbyxor, hatt och stövlar. 
 
 
Den här outfiten har ni sett tidigare då den är från vårt nationaldagsfirande i parken. Det är en riktigt härlig jumpsuit från Tradera som jag älskar att bära. Den är sval, med härliga färger och har fickor. Ni vet ju hur mycket jag älskar fickor. 
 
 
Sedan var det dags för barnens skolavslutning och då kom den här klänningen fram. Även den kommer från Tradera och är en riktig trotjänare. Den är både bekväm och ger en väldigt finklädd look. Skorna förtjänare ett eget inlägg då de är ett riktigt grymt loppisfynd i dubbel bemärkelse. 
 
 
Återigen, spets alltså. Så fint!
 
 
Den här toppen kommer från en före detta kollegas egna hållbara klädmärke Keep the fashion som hon drev för ett antal år sedan. Företaget finns tyvärr inte kvar men den här toppen är en favorit därifrån. 
 
 
Och så de tunna brallorna från en klädbytardag som ni har sett tidigare. De är perfekta på sommaren när jag vill vara lite mer dressad då de är tunna och sköna. Väskan är även den ett fynd från Tradera och rymmer alltifrån min laptop till allt annat jag behöver ha med mig. Sedan var det de där skorna igen. Återkommer om dem. 
 
 
Juni bjöd också på sommarfest med jobbet. En urmysig kväll där vi satt ute på en bakgård och det kändes som att vi var utomlandsnär de ljumma sommarvindarna drog in. Den enda bilden jag lyckades få på min outfit var dock denna. En finfin klänning, även den från Tradera. 
 
 
Och när vi ändå snackar klänningar, Den här gula fina saken har hängt i min garderob i flera år. Jag vet att jag har fått den men jag minns inte av vem. Den kommer från H&M men med tanke på etiketten är den nog från början av 2000-talet. Nu fick den äntligen komma fram och jag blev så förtjust i den. Kvaliten på H&Ms kläder var så mycket bättre för 20 år sedan. Men då släppte de också bara två kollektioner per år, en höst/vinter och en vår/sommar. Nu slöpper de över 20 kollektioner per år för att vi hela tiden ska hitta något nytt i affären och kvaliten blir därefter. Helt galet och inte hållbart på något sätt...
 
 
Desto viktigare att ta hand om de kläder vi har och inte dras med i den kalna konsumtionshetsen. Den här klänningen passade även perfekt med den här koftan som jag har haft i många år. 
 
 
Breda skärp, det är snajdigt. Och solgult, det är så rackarns fint när man har fått lite solbränna. 
 
 
Och här ser ni de omtalade skorna. Ett loppisfynd på en lokal loppis här i Munkedal. Dem kommer ni få veta mer om i ett kommande inlägg om mina senaste loppiskap. Men de är så fina, piffiga och bekväma. Tre önskningar i ett med andra ord. 
 
 
Jag lyckades inte få till någon helbild på midsommarklänningen men ni har sett den skymta förbi tidigare. Ett älskat second hand-fynd ocm jag absolut måste bära oftare. Rosa och prickigt, bästa kombon. 
 
 
Och när vi snackar mönstrat. Den här klänningen som jag har fått av Liza är en STOR favorit. Den ser vintage ut men kommer från Lindex och har nog inte jättemånga år på nacken egentligen. Jag älskar den vippiga kjolen och hur den är skuren. Dessutom passade de omtalade skorna perfekt till. 
 
 
Att fästa upp håret med en kam har blivit en favorit hos mig. Jag minns att min mormor alltid hade sådana kammar och de är verkligen grymt bra. Till skillnad mot vanliga hårspännen sitter de så mycket bättre och gör frisyren snyggare. 
 
 
Och avslutningsvis har det blivit en hel del sådana här outfits också. Shorts och tröja eller linne på kvällspromenaden. Det lär nog bli en hel del av den varan nu när vi går in i juli och semstertider men jag ska försöka jobba vidare med allt fint som hänger i min garderob också. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress