I år testade jag att kallså blommor för fösta gången, och det blev hur bra som helst. Jag brukar tycka att det är så himla jobbigt med försådder på grund av att de tar upp så mycket plats inomhus.
Men om du kallsår behöver du aldrig ha dem inne över huvud taget. 
 
 
Jag frågade snällt på vårt lokala Coop och fick ett gäng godislådor med lock. Jag slog några hål i botten och i locket med en spik. Sedan fyllde jag lådorna med såjord, vattnade ordentligt och sådde vallmo, astrar, sommarflox och lejongap. Sedan var det bara att sätta ut lådorna med locket på i snön och där fick de stå tills det började att gro. När det började växa fram på vårkanten tog jag in dem i mitt växthus vilket nog egentligen inte hade behövts. Jag råkade nämligen ha ihjäl halva lådan med vallmo på grund av att det blev lite för torrt och varmt. 
 
(null)
 
Detta kommer jag absolut att göra igen nästa år och jag gör redan nu en notering om att så ännu mer vallmo. Denna vackra blomma som jag tidigare har tyckt är lite svår att dra upp från frö kom hur bra som helst och blommar nu så fint. 
 
 
Det enda problemet (vilket egentligen är ett lyxproblem) är att det blir väldigt många plantor så det är bra att ha en plan var du ska plantera ut allt när det väl är dags. 
 
(null)
 
I år har jag även sått massor av luktärt och nu har de äntligen börjat att blomma. Jag beställde fröer från Cecilia Wingård och följde även hennes odlingsråd. Det vill säga att jag försådde dem inomhus i vecka 15 och ställde ut dem när de var cirka tio centimeter höga. Sedan fick de stå ute med en påse runt krukan ända fram tills det var dags att plantera dem i rabatten. 
 
(null)
 
I går plockade jag min första gå-bort-bukett i min trädgård. Jag vet att jag har sagt det förr men det är SÅ lyxigt att ha en egen blomsterbutik utanför dörren. 
 
(null)
 
Nu ska jag passa på att njuta av mina rosa pioner som blommar så vackert. Denna blomma är en stor favorit och jag brukar plantera fler varje år. Förra året gjorde jag ju Lizas brudbukett av just pioner. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress