Jag är egentligen inte så förtjust i att kolla på serier. Av den enkla anledningen att jag blir så uppslukad att jag inte kan sluta titta och det stjäl tid från annat, så som att läsa böcker. Men ibland är det ändå ganska härligt att bli precis så där inne i en serie och jag tänker därför dela med mig av mina favoriter på Netflix. 

(null)

Outlander
Alltså det här är min absoluta favorit. Jag ÄLSKAR Outlander. På gränsen till besatthet faktiskt. Jag gick från att aldrig ha hört talas om serien till att plöja fem säsonger på raken, läsa samtliga nio böcker av Diana Gabaldon (vi snackar tegelstenar) som serien bygger på och bli förälskad för livet i Jamie och Claire. Serien innehåller kärlek, passion, historia, spänning och en hel massa vackra vyer från Skottland. Whats not to like!

(null)

Kombattanterna
Den här serien utspelar sig i Frankrike under 1:a världskrigets början och vi får följa fyra kvinnor vars öden knyts samman. En nunna, en fru till en fabriksägare, en prostituerad och en sjuksköterska. Det här är en oerhört stark berättelse som speglar krigets grymheter men också hur starka vi kan vara när vi måste. Jag gillar verkligen det kvinnliga perspektivet på den här serien. Dock ger den skrämmande många likheter med dagens meningslösa krig. 

(null)

Virgin River
Det här är en lite mer "vanlig" dramaserie men med en lite mysig underton. Mycket kärlek, spänning och dramatik. Dock tyckte jag att serien tappade fart under den sista säsongen och jag är inte lika hypad på fortsättningen. 

(null)

The Bold Type
Jag gillar serier som utspelar sig i New York som den här serien gör. Och det blir många härliga outfits, glamour och mycket kärlek när vi får följa tre unga tjejer på en tidningsredaktion. Det känns lite som SATC men med yngre förmågor. Lite synd är att den sista säsongen inte finns att se på Netflix dock. 

(null)

Emily in Paris
Åh, det här är en riktig feelgood-serie med ljuvliga karaktärer, underbara franska miljöer och en mysig story. En serie du ska se när du vill pigga upp dig. 

(null)

Harry & Meghan
Detta är dokumentären om Prins Harry och Meghan Markle som de själva har producerat för att kunna berätta sin historia. Jag blev väldigt tagen av allt de blivit utsatta för men också av hur fina de verkar vara mot varandra.

(null)

 Familjen Bridgeton
Jag är svag för kostymdraman och det här är ett sådant med en extra tvist. En väldigt passionerad sådan. Tantsnusk skulle vissa kalla det, jag kallar det väldigt underhållande. Dessutom älskar jag Shonda Rhimes som är producent då hon alltid har en väldigt inkluderande casting. Något som inte är så vanligt i mainstream-tv. 

(null)

Sex/Life
Och när vi ändå snackar tantsnusk…Piuh! Sex/Life är den senaste serien jag kollat på och jag plöjde två säsonger på några enstaka dagar. Till en början blev jag lite fnissig av de VÄLDIGT intima scenerna som serien har blivit känd för. Vi snackar väldigt intima… Men efter ett tag gick den över i något djupare och jag blev helt tagen. Särskilt en bit in i säsong två blev det oerhört mycket känslor och jag storbölade till det sista avsnittet. Det är mycket fokus på kvinnlig sexualitet, empowering och karriär. Jag tror att många i min ålder kommer att känna igen sig i det som huvudkaraktärerna går igenom i form av skilsmässor, funderingar på vem du är och vad du vill göra när du har passerat fyrtio och hur du egentligen vill leva ditt liv. Den här serien kommer att stanna kvar länge hos mig. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress