Så var denna långhelg till ända och det blev fyra riktigt härliga dagar.
 
 
Eftersom jag jobbar halvdag på onsdagar inledde vi ledigheten redan då. Vi tog en tur till biblioteket och barnen övertalade mig att handla av Donut-vagnen som stod utanför. Den börjar bli ett vanligt inslag här och det är väl klart att det ska finnas munkar i Munkedal. 
 
(null)
 
Maken hade jour så jag firade in helgen själv med ett glas rosa bubbel. Himla praktiskt med dessa små bubbelburkar måste jag säga. 
 
(null)
 
Då min tolvåring kör eftersäsong på hockeyn och har två träningspass i veckan har vi även adderat ett löparpass en gång i veckan. Den här veckan bestämde vi oss för att köra det före frukost på fredag morgon. Jag var inte alls pepp men det var han vilket var tur, för sprang det gjorde vi. Eller han sprang fem kilometer utan att stanna, jag försökte hänga med efter bästa förmåga men drog ner hans tid ganska ordentligt. 
 
(null)
 
Fredagen ägnade jag åt att fixa hemma. Både inne och ute. Bland annat fick min garderob sig ett röjande. Jag hade inte rensat ut alla ulltröjor och underställ ännu men nu fick det vara dags. Bilden ovan är tagen innan röjandet och nere på golvet döljer sig ett kaos av kjolar och brallor. Att det ska vara så nedrans svårt att hålla ordning. Jag har fortfarande inte röjt i trådbackarna men det får ske inom kort. 
 
(null)
 
På lördagen traskade jag, lillebor samt Liza och hennes två små grabbar iväg till Arctic Paper där det var trädgårdsfest med bland annat besök av Karl-Fredrik och Petter från Österlen. Jag hade inte besökt den vackra trädgården som finns där tidigare och blev fullkomligt nockad av hur fint det är där. Vilken oas!  
 
(null)
 
Porlande vatten, magnolior och blommande fruktträd. Inte visste jag att vi hade en sådan undangömd, och för mig, hemlig trädgård i Munkedal. Trädgården är inte öppen för allmänheten i vanliga fall vilket är litre synd. Här hade jag kunnat tänka mig att ströva runt oftare och det vore ett finfint ställe att fota brudpar eller familjer på så här års. 
 
(null)
 
Dagen till ära kände jag mig riktigt NY-chic då jag invigde ett linne som jag har fått av Angelica och ett par örhängen från Tradera. 
 
(null)
 
Då det var riktigt grill-väder fick det bli grillad kyckling och potatissallad till middag. Nu vill jag leva på kall potatissallad med kapris och persilja resten av sommaren. Mums!
 
(null)
 
Jag slängde även ihop en nyttig chokladkaka gjord på svarta bönor efter ett nytt recept, som enligt mig inte alls blev god. Maken och äldste sonen gav den dock tummen upp. Jag dränkte den i blåbär i mango. 
 
(null)
 
Kvällarna har jag tillbringat tillsammans med Queen Charlotte då jag har plöjt senaste säsongen av Bridgerton. Den var dock inte alls vad jag hade förväntat mig. Till en början kände jag mig lite besviken men sedan mer och mer förundrad. Och jädrar vad jag grät på slutet. För övrigt tror jag att jag har levt ett tidigare liv i England på 1700-talet. För jag ÄLSKAR kläderna och framför allt smyckena. Alltså wow så mycket fint blingbling. Jag behöver absolut mer strass i mitt liv. 
 
(null)
 
Söndagen gick i trädgårdens tecken. Jag har planeterat ut gurkor och tomater i växthuset och nu fick även ett antal dahlior flytta ut i trädgården. Närmare bestämt cirka elva stycken. Och då återstår ungefär lika många till som ännu inte har blivit utplanterade. Jag som asbolut inte skulle hålla på med växter som måste grävas upp i tid och otid har helt klart drabbats av dahlia-feber. Till min stora glädje har de flesta av mina övervintrade knölar lyckats överleva, trots att de fick en köldknäpp när de torkade på gräsmattan efter upptagning i höstas. 
 
(null)
 
Spestgardinerna är på plats i växthuset och jag älskar kvällsljuset där. 
 
(null)
 
Spetstyg och solnedgång. Underbart!
 
(null)
 
Söndagen avslutade jag och storerbror med ytterligare ett träningspass i form av ett benpass ute i trädgården. Det är underbart att kunna träna alla pass utomhus så här års. Och nu är det återigen dags för kvällsrutinen som innefattar ett evigt vattnande och pysslande. Men vad gör väl det, för snart är vi så gott självförsörjande på grönsaker ett par månader framöver. Och jag kan göra vackra blomsterbuketter igen. Det är helt klart värt allt fixande. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress