Jag har alltid älskat att gå på loppis. Den där härliga och pirriga känslan som infinner sig när du aldrig vet vilka fynd du kommer att springa på. Kommer du att hitta just den där prylen som du har varit på jakt efter länge? Eller blir det något du inte hade en aning om att du behövde som får följa med hem? Eller blir det helt enkelt ett besök där du inte hittar något alls. Det sistnämnda händer mig ganska sällan. Jag tycker nog om saker lite för mycket för att kunna låta bli vackra ting. Så här komer en redogörelse över mina senast fynd. 
 
(null)
 
Jag har sedan tidigare ett helt gäng skålar i denna rosa swirl-serie från Luminarc. Men detta var den första på fot som jag hittat. Den blev min för en tjuga på loppisen Nött & Nytt här i Munkedal. 
 
(null)
 
På Uddevalla Second hand sprang jag på den här superfina burken. Egentligen kunde jag inte hitta något direkt användningsområde för den så först fick den stå kvar. Men efter att ha gått förbi den ett antal gånger kunde jag helt enkelt inte låta bli den. Vi får se om de kommer få bli hem för kakor (vi kan i och för sig aldrig ha kakor sparade i det här hemmet), komma till användning i min pysselhörna eller helt enkelt bara få stå och vara snygg i det nya köket när det blir klart.
 
(null)
 
Jag har varit på jakt efter dessa hårklämmor ett tag nu. De var ju superpopulära för en herrans massa år sedan och då hade jag ett helt gäng. Jag vete sjutton var de blev av. Kanske gick de sönder eller kanske lämnade jag dem till någon loppis. Men nu när de plötsligt blev high fashion igen kunde jag i vart fall inte hitta dem. Så jag kikade på Tradera där de såldes för (enligt mig) hutlösa priser. Jag var även på väg att, ve och fasa, köpa en nyproducerad. Men så hittade jag dessa tre för sammanlagt 15 kr på Uddevalla Second hand. Hurra!
 
(null)
 
Något som jag alltid kikar efter på loppias är böcker. Jag älskar särskilt loppisar som sorterar sina böcker efter författare så att du lätt kan hitta dina favoriter. Nu senast hittade jag just en favorit, närmare bestämt en bok jag inte hade läst av Jojo Moyes. 
 
(null)
 
Ibland kan jag hitta lite otippade saker som jag blir förtjust i. Som dessa tre stenpyramider som jag tror är tillverkade av gul kalcit. Jag är ju svag för stenar och kristaller så dessa var ett, för mig, riktigt fynd. 
 
(null)
 
Och plötsligt händer det. Du gör världens fynd. Som dessa två rosa stora tekoppar av märket Toscana som jag mer eller mindre snubblade över på Uddevalla Secondhand. Tidigare fanns det en gammal anrik affär här i Munkedal som hette Hanssons. Där såldes detta porslin och jag hade en rosa kaffemugg som jag tyvärr slog sönder. Jag har även en röd tekopp med tilhörande fat som jag använder på jul. Jag har dock många gånger ångrat att jag inte köpte mer av just detta rosa porslin innan Hanssons stängde så när jag fick syn på temuggarna var jag tvungen att slå till. Nu får jag leta vidare efter ett par fat också. Men jag har ingen brådska. Det är en del av hela loppisupplevelsen, att längta och leta. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress