En av mina absoluta favoriter när det kommer till bloggar är Elsa Billgren. Jag älskar hennes bilder och känslan i bloggen. Hur hon tar oss med på promenad i huvudstaden, äter lunch, köper blommor och gör det som ingår i hennes vardag. Kanske gillar jag det så mycket för att det är så olikt min egen tillvaro på landsbygden. För här äter jag sällan lunch på byn, fotar gatorna i centrum eller strosar i butiker. Men samtidigt kanske det är just det jag borde göra. För om jag inte kan komma till storstan så får väl storstan komma till landsbygden. Så här kommer mitt inlägg om när en landsbygdsbo leker Stockholmsinfluencer för en dag. Eller kanske snarare min fredag i bild och text. 
 
 
Jag brukar gå upp en stund innan mina morgonpigga barn vaknar. Det första jag gör när jag sömndrucket tagit mig till badrummet är att smörja in ansiktet med denna ansiktsolja från Anne Marie Börlind som jag har haft i ett par år nu och som jag inte kan vara utan. Jag sitter ju vid datorn hela dagarna och den här skyddar mot skärmens uttorkande ljus. Bästa!
 
 
Sedan blir det en vända med min andra favorit. Face Dream från Maria Åkerberg ingår också i min dagliga rutin. Gör jag inget annat med ansiktet så är det alltid ansiktsolja och anikstcreme i vart fall. 
 
 
Ett glas vatten och lite dumstirrande ut genom fönstret ingår även det i min morgonrutin. 
 
 
Efter det landar jag på Yoga-mattan en stund. Jag kör lite olika långa pass beroende på hur snabb jag är upp ur sängen men jag kör så gott som alltid något av de pass som Yoga with Adriene har på YouTube. Jag har tillbringat så många morgnar med henne så numera känns det som att vi känner varandra. 
 
 
När jag har yogat klart brukar jag sätta mig och jobba fram tills det är dags att väcka barnen. Om de inte redan har vaknat. Vi äter frukost tillsammans och det är väl inte direkt någon Pom och Flora-frulle som sig bör för en influencer men min store grabb äter i vart fall gröt varje morgon. Själv brukar jag ibland få till en chiapudding men oftast blir det bara fil, flingor och en macka. 
 
 
På onsdagar och fredag jobbar jag halvdag så då går eller cyklar jag alltid med barnen till och från skolan. Det är skönt att kunna avhandla diverse livsfrågor på vägen, förundras över alla EPA-traktorer nere vid gymmnasieskolan eller titta på tågvagnar med grafitti vid stationen. Världen möter landsbygden på ett fint sätt på något vis. 
 
 
Väl framme på skolan kan jag inte låta bli att förundras över att modet numera är exakt samma som när jag gick i grundskolan. Adidasbrallor, Nike-skor och luvtröjor. Allt går i cirklar och kommer tillbaka igen. 
 
 
När det har ringt in brukar jag plugga i mina Earpods och springa hem. Jag har inte löptränat så mycket de senaste åren så en snabb tur på 1,5 kilometer är ett bra sätt att komma igång igen. 
 
 
Och bor du i Munkedal är det verkligen berg och dalar. Ligger ditt hus dessutom uppe på ett berg går det inte att undvika uppförsbackar. Det roliga med backen på bilden här ovan är att detär den du ser från stationen. När jag var liten brukade jag alltid undra vad som fanns bortom kröken på den. Inte visste jag att det var mitt kommande hem. 
 
 
Nedanför våran mördarbacke brukar jag hämta andan och titta på grannhuset som faktiskt var det hus som fick oss att hitta vårt hus. Men det är en annan historia. 
 
 
Efter lite pustande är det bara att ta sig an vår backe. Målet är att orka springa upp för hela i slutet på sommaren. Jag minns när barnen var små och jag brukade dra vagn med ståbräda och två barn upp här. Det var bra vardagsmotion det. 
 
 
Nästan uppe på toppen ligger vårt hus. Numera med en snajdig utbyggnad till vänster i bild. Det är de framtida köksfönstrena som ni ser skymta fram. 
 
 
Innan jag går in brukar jag smita ner och titta till mina försådder i växthuset. Det är ett ständigt ängslandes över om de har överlevt de kalla nätterna, torkat ut eller grott över huvud taget. 
 
 
Pionerna som kommer bli kommande fredagsbuketter a la slowflowers börjar sticka upp nu. Det är något oerhört hoppfullt med våren. Att allt kommer igen, om och om igen. 
 
 
Det finns nog inget lyxigare än att ha en egen trädgård. Sommartid är det en hel blomsteraffär med blommor att plocka.
 
 
Efter en snabbdusch hoppar jag i dagens outfit. Här blev det två plagg från vårt klädbytarrum som vi hade på jobbet tidigare. 
 
 
Ska jag jobba hemifrån hela dagen slänger jag i bästa fall på mig lite mascara eller så kör jag helt osminkat. Fortsättningsvis ska jag dock göra mig lite fredagsfin även om jag sitter hemma. Det gör liksom allt lite roligare. 
 
 
Sedan är det dags att sätta sig vid datorn och jobba resterande timmar. Då tar jag även dagens första av mina två dagliga kaffekoppar. Det är en nästintill helig stund. 
 
 
Som hemmajobbande landsbygdsbo blir det sällan några flashiga luncher på byn. Här blev det nudlar och lite sallad framför senaste säsongen av Familjen Bridgerton. Jag brukar kolla på Netflix när jag äter lunch. Det är typ enda gången jag får ha TV:n för mig själv och kan kolla på mina favoriter. 
 
 
Efter en snabb promenad till och från skolan brukar jag ta dagens andra kopp kaffe. Barnen får bara spela TV-spel fredag-söndag så de brukar kasta sig över sina skärmar när de kommer hem på fredagseftermiddagen. Då kan jag dricka mitt kaffe och läsa en stund innan jag tar tag i annat som behöver göras. 
 
 
Den här fredagen hade lillebror hängt med en kompis hem så under tiden jag åkte och hämtade hem honom lagade maken kycklingfajitas som blev supergod. 
 
 
Till maten testade vi ett nytt rosévin som var riktigt gott. Det är en fredagstradition att sitta och äta länge och jag och maken får chans att prata i lugn och ro. Barnen brukar pipa iväg och hänga med sina vänner över plattor och TV-spel så alla är nöjda och oftast glada. Sedan avslutar vi oftast fredagen med att kolla på någon serie i soffan samtidigt som vi kämpar för att hålla oss vakna. 


 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress