Det spelar ingen roll hur ung du är i sinnet. Är du liksom jag född på 1980-talet eller tidigare är du helt enkelt redan vintage. Och det finns tillfällen när det märks lite extra.  Här nedan följer några exempel. 

  • Det kidsen tror är nymodigheter vet du bara är gamla trender som kommer tillbaka med nya namn. Scrunchies, bagy-jeans och hoodies hette tidigare tofsar, vida jeans och munkjackor.

  • När någon ungdom utropar "Åh, den här nya låten är bra" kan du meddela att visst det låter väl ok, men originalet är bättre. 

  • Dina barn fattar ingenting när du berättar att du förr brukade svara med ditt telefonnummer när folk ringde. Att telefonen satt fast med en sladd i väggen och inte gick att ta med sig är ingen idé att ens nämna. Eller att alla i familjen, ve och fasa,  delade på ett och samma telefonnummer. Som dessutom fanns i en tjock bok som hette telefonkatalog.  

  • När du ska vara lite hipp och äventyrlig inför de yngre kollegorna vid fikabordet och berättar att din kompis Freestyle blev stulen på ett tåg genom Italien när ni tågluffade 1999.  Och de börjar skruva på sig och frågar vad sjutton en Freestyle är för något. 

  • När du jobbar med personer som du tror är lika gamla som du (eller snarare att du är lika ung som de) och det visar sig att de inte ens var födda sommaren 1994 när vi grävde guld i USA. 

  • Och slutligen. När ditt barn inleder alla frågor om din barndom med orden "Mamma, på din tid…"

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress