Jag har alltid varit förtjust i nagellack men insåg när jag började byta ut mina skönhetsprodukter mot miljövänligare alternativ att just nagellack är något du bör se upp med.Själv har jag helt gått över till naturligare och snällare lack. Det är ju faktiskt helt galet att måla naglarna med något som ska sorteras som farligt avfall på återvinningsstationen.

Men visst är det fint med målade naglar och det finns ju faktiskt riktigt bra alternativ som är fria från de läskigaste ämnena eller helt fria från kemikalier över huvud taget. Här kan ni läsa om några av de lack jag har testat och som jag använder mig av. Det finns i dagläget fler märken på marknaden men dessa är dem jag har testat och gillar.
 
 
 
Vattenbaserade lack

Dessa är helt fria från läskigheter och kan användas även av barn. Man behöver ingen nagellacksborttagning utan kan skrapa av lacket när man vill få bort det. Dock är hållbarheten inte så bra men man kan å andra sidan bättra på efter hand om man vill ha det längre än för en kväll.
 
 
Hopscotch Kids är giftfria, barnvänliga, vattenbaserade nagellack i många pigga och starka färger. Dessa nagellack är helt utan starka, illaluktande kemikalier som konventionella nagellack innehåller.
 
Little Ondine är ett nagellack med enbart tre ingredienser: naturligt harts, färgämnen och vatten vilket gör att det heller inte luktar. Nagellacket är ett peel-off lack vilket innebär att du inte behöver använda en remover för att få bort lacket vilket är väldigt smidigt. Du drar helt enkelt bara av det när det börjar flagna.
 
 
 SuncoatDetta lack finns i många olika nyanser och till och med  barnen kan använda det om de vill då det är fritt från läskigheter. Suncoat finns även det som peeloff-lack.
 
 
Ett vattenbaserat lack som också finns i många olika fäger. Sämre hållbarhet men man kan bättra på efter hand.
 
 
Ett ganska dyrt lack som dock är helt giftfritt och som till och med ska vara vårdande för nageln. Finns i många olika fäger.

 
 

Lack utan de värsta läskiga kemikalierna

Dessa är fria från de värsta och läskigaste kemikalierna men är inte helt giftfria. De har dock bättre hållbarhet och kan ses som ett bra alternativ till andra lack.
 
 
Nagellacket är en snäll 5-fri nagelprodukt berikad med silica från bambu för starka naglar och fri från bla ftalater, toulen och formaldehyd. När det gäller nagellack som inte är vattenbaserade ska ni alltid satsa på att se till att de är just 5free, detta för att ni ska slippa de värsta läskiga ämnena som annars ofta finns med
 
En riktig favorit som finns i många härliga nyanser. Hyfsad hållbarhet.
 
 
 
 
 
Ännu en av mina favoriter som finns i galet många färger och nyanser. Också med hyfsad hållbarhet.
 
 
 
 Avril
Det här är ett mycket prsivärt lack som också finns i många fäger.
 
Också en favorit som är mycket prisvärt och fritt från formaldehyd, ftalater, toluen och kamfer.
Anonym

Hur ser du på märket Kaster black?

Svar: Åh, vad kul, det var ett nytt märke för mig. För du menar Kester black? Läste på deras webbplats och deras miljö- och hållbarhetstänk låter ju toppen. Har du testat det? Och vet du i så fall om det går att få tag på i Sverige?
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress