Jag är svag för nagellack. Jag har massor av olika märken och nyanser i mitt badrumsskåp och tycker att det är så himla fint med noggrant gjord manikyr. Jag är dock dålig på att hålla naglarna i ordning och det är faktiskt inte särskilt ofta som jag faktiskt målar naglarna. Det går lite i perioder det där. Nu när jag har läst på en hel del om hur mycket läskiga ämnen det finns i skönhetsprodukter har jag även insett att nagellack är en riktig miljöbov. Men man behöver faktiskt inte helt sluta att måla naglarna för det. Det finns nämligen en hel del giftfria lack.
 
Jag kommer att göra som med mina andra skönhetsprodukter. Jag kommer att fasa ut. De fina lack jag har kommer inte att åka i soptunnan (och här menar jag självklart till återvinningen..) men nästa gång jag blir sugen på en ny nyans kommer jag att köpa ett ekologisk nagellack. De är inte så billiga men å andra sidan har jag haft många av mina lack i flera år så jag konsumerar ju inte direkt nagellack i några större kvantiteter.
 
Här kommer några tips på olika märken som jag kommer att testa.
 
Scotch Naturals™ nagellack är vattenbaserade med naturliga pigment och är snälla mot oss och naturen. Scotch Naturals är ekovänligt och giftfritt alternativ till konventionella nagellack vilka är baserade på lösningsmedel. Finns i massor av olika färger och kostar cirka 150 kr.
 
Finns hos softskin
 
Suncoats vattenbaserade nagellack är baserade på vatten i stället för kemikalier. Det innehåller inte formaldehyd, phtalater, toulene, acetate, alkohol eller syntetiska färgämnen. Även detta lack finns i massor av olika färger och kostar cirka 150 kr. 
 
Finns hos softskin
 
Acquarella har skapat ett krångelfritt vattenbaserat nagellack som är gift- och doftfritt. Varken baslack eller topplack behövs. Ett nagellack för både barn och vuxna! Ej testat på djur. Kostar cirka 200 kr
 
Finns hos softskin


Mikaela

Tack för tipsen! Håller också på att fasa ut skönhetsprodukter av olika slag och det fanns ju en massa fina färger också :)

Svar: Ja, jag blev jätteglad när jag hittade dem. Är så skönt att det finns bättre alternativ att välja. Kul att du oxå har börjat byta ut dina skönhetsprodukter. Bra tips på bra saker mottages gärna.
Kikan

Satu Huolman

Det turkosa och mintgröna ser hur läckra ut som helst!! :D

Svar: Eller hur! Jag vill ha allihop! :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress