Piuh, nu är storebrors sjuårskalas i hamn och jag somnade typ 21:15 i går. Det tar sannerligen på krafterna att anordna barnkalas och i går när det var som mest fullt upp tänkte jag faktiskt "aldrig mer" men när allt gick ihop och alla barn var nöjda kände jag att det ju är ett tag tills nästa gång så det ska nog gå bra att anordna fler framöver.
 
Eftersom vi hade så många barn bjudna den här gången hyrde vi faktiskt en lokal. Vårt hus är för litet för att vi skulle ha fått plats och vi vågade inte chansa på att vi skulle kunna vara utomhus. Vi valde därför att hyra Folkets Hus här i Munkedal och det var verkligen perfekt. Det var både prisvärt och perfekt ytmässigt. Dessutom fanns allt vi behövde när det gällde kök, porslin, bord stolar och musikanläggning där det bara var att koppla in telefonen snabbt och enkelt.
 
Inbjudningskorten
Inbjudningskorten gjorde jag i Photoshop, sedan limmade jag fast grillspett i varje ända och rullade ihop dem samt fäste ett snöre runt. Jag är så himla nöjd att jag fick till dem med saker som jag redan hade hemma.
 
 
Dukningen
Som ni vet är jag lite anti engångsartiklar även om det så klart är väldigt praktiskt när man har kalas. Men lokalen hade finfina tallrikar och jag tog med mig våra fina ärvda tygservetter som har varit med på många kalas nu. Sedan skrev jag ut Ninjago-ögon och lade på varje tallrik. Servetterna vek jag runt tallrikarna så att de såg ut som ninjor. Lite extra nöjd var jag med porslinet vars mönster passade perfekt till denna dukning. Jag köpte till några billiga vita linnedukar på vår lokala loppis så nu har jag till kommande kalas.
 
 
 
Lekar
Äntligen hittade vi ett användningsområde för storebrors milslånga påtning (fingervirkning). Den fick helt enkelt bli en Ninjago-laserbana. Vi hade ju gott om plats så vi kunde bygga en stor och bred bana. Barnen älskade den och sprang varv på varn tills den havererade helt på slutet. En enkel men rolig aktivitet. Vi körde även lite disco och Hela havet stormar. Och sedan lekte barnen även en himla massa jage.
 
 
Dekorationerna
Jag byggde ihop storebrors namn i Duplo och sedan byggde jag en 7:a. Det sistnämnda var inte helt enkelt att få till, jag och siffror går inte ihop...men det gick bra till slut. Jag skrev ut de fina Ninjago-vimplarna från Over the big moon och ögonen som ni kunde se i dukningen tejpade jag även fast på ballongerna och rislamporna.
 
 
Maten
Vi körde på ett säkert kort, korv med bröd. Storebror agerade korvgubbe och delade ut korvar och han skötte sig strålande. Vi köpte smakis från Matsmart, jag älskar verkligen Matsmarts hållbarhetstänk. Till efterrät blev det sandwish-glass, maränger, strössel och chokladsås. Jag hade en tanke om att bygga ett Ninjago-hus av glassarna men la ner det i sista stunden. Istället fick barnen en glass på en tallrik som de själva fick dekorera vilket var väldigt uppskattat. 
 
 
Godispåsarna
Utöver maten var faktiskt själva godispåsarna och lite av dess innehåll det enda vi köpte särskilt för kalaset. Även dessa dekorerade jag med ögon som jag skrev ut på datorn. Klubborna fick också Ninjago-ögon. Det blev inte så mycket godis i påsen den här gången. Det har ju nyligen varit påsk och barnen får i sig så mycket socker ändå så jag valde att fokusera på annat innehåll. Istället fick de en ballong, ett parasoll, en penna och lite pyssel. Pennorna köpte jag i flerpack och pysslet hittade jag inspiration till på webben och jag gjorde sedan en svensk version av det  i Word som jag skrev ut.
 
 
 
Jag hade i vanlig ordning tusen idéer till men med tanke på att det var så många barn kände jag att jag till slut landade på en ganska lagom nivå. Nu får vi se vad det blir för tema nästa gång.
 
Vill du spana in tidigare kalas jag har ordnat hittar du dem under kategorin Barnkalas.
Elin Amrén

Hej! Mitt namn är Elin och jag håller på och förbereder kalas för min 5-åring. Han vill såklart ha Ninjago- kalas. Jag såg dina kalastips och tänkte höra om du har kvar mallen för "Vilket blir ditt ninja namn" + rita dig själv som lego figur? Har du det, skulle du isf kunna skicka det till mig? Elin@spotify.com. Vore så gulligt! Tack! Elin

Svar: Hoppas att kalaset blev lyckat och att du kunde använda dig av mallarna jag skickade. :)
Erika Kvarnlöf

Anonym

Hej,
Jag blev också väldigt inspirerad avditt kreativa ninjago kalas. Vi är mitt i planeringen av vår 6-årings barnkalas. Skulle vara super snällt om du ville skicka mallen till oss också, sonen skulle tycka det var ett toppen inslag under fikat :)

Svar: Åh, nu har ni säkert redan hunnit ha kalaset men jag har skickat mallarna nu i alla fall :)
Erika Kvarnlöf

Karin

Hej, vilket fint kalas! Jag har letat efter godispåsar i flera dagar..svårt med vanliga enfärgade..var hittade du dessa? Vimplarna är också jättefina! Klippte du dem själv eller finns det också att köpa? Det var ju så fina färger.

Karin

Hej, vilket fint kalas! Jag har letat efter godispåsar i flera dagar..svårt med vanliga enfärgade..var hittade du dessa? Vimplarna är också jättefina! Klippte du dem själv eller finns det också att köpa? Det var ju så fina färger.

Karin

Hej, vilket fint kalas! Jag har letat efter godispåsar i flera dagar..svårt med vanliga enfärgade..var hittade du dessa? Vimplarna är också jättefina! Klippte du dem själv eller finns det också att köpa? Det var ju så fina färger.

Svar: Tack! Vimplarna skrev jag ut från nätet och klippte ut. Just påsarna minns jag inte var jag beställde men jag ser att det finns liknande på partytajm.se och kalaskungen.se
Erika Kvarnlöf

Sofia

Hej! Vilket fint kalas! Vi håller på att planera ett liknande kalas för blivande sexåringen och ert kalas var verkligen en inspirationskälla! Om du vill dela med dig av dina mallar får du jättegärna maila mig :-)

Sandra

Hej!
Håller just nu på och planerar ett 5-årskalas och hittade då det här inlägget. Fick en mängd tips och det satte fart på idéerna. Superfint fixat! Vet inte om du ser inlägget men även jag skulle gärna vilja ta del av mallarna om ninja-namn och måla legogubbe. Om det går får du gärna skicka dem till Klandris@hotmail.com.

Stort tack för att inspiration!
/ Sandra

Svar: Så roligt att höra. Jag har mailat mallarna till dig nu. 😀
Erika Kvarnlöf

Caroline

Hej! Jag kan bara hålla med ovanstående och för en oturligt nog väldigt okreativ person i sig själv blir jag så imponerad. Som några innan mig skrivit skulle jag bli så tacksam om du kunde skicka över de fina mallarna för ninja-namn och måla legogubbe som du gjort. Samt även om du har mallarna för ögon kvar kanske? I så fall är min e-postadress caroline_kowalska@hotmail.com Vore så himla snällt!

Victoria Ytterberg

Hej!! Jag ramlade in på detta inlägg genom en ninjago sökning på google och undrar om du skulle vilja maila ninjago pyssel mallarna till mig också? :D Inlägget är kanske gammalt men jag chansar och håller tummarna att du fortfarande är aktiv och har det kvar hehe :) min mail är victoriaytterberg@hotmail.com! :))

Svar: Hejsan! Så roligt! Jag har mailat dig dokumenten nu. Hojta igen om de inte kommit fram. Hoppas att ni får ett magiskt kalas. //Erika
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress